iVario a közétkeztetésben: termelés kompromisszumok nélkül

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. november 18. 11:50

A vendéglátásban az iVario olyan, mint egy dönthető serpenyő, amelyet következetesen továbbfejlesztettek, és helyettesítheti az üstöt és gyorsfőzőket. A főzés, a sütés és a bő olajban való sütés most ugyanazzal a főzési rendszerrel működik.

Ugyanakkor gyorsaságot és pontosságot kínál, miközben figyelemmel kíséri a főzési folyamatot és támogatja a szakácsot. Dióhéjban: a felhasználó számára előnyös a hely, az idő és a nyersanyagok megtakarítása, a kiváló élelmiszer-minőség és a nagyobb teljesítmény. De mit jelent ez konkrétan?

Gyorsaság és precizitás a kereskedelmi konyhákban

Ami az előmelegítést illeti, semmi sem olyan gyors, mint az iVario, hiszen 2,5 perc alatt éri el a 200 °C-ot. Ezzel szemben a hagyományos készülékek, például a 10 és 40 milliméter közötti vastagságú serpenyőalappal rendelkező rendszerek sokkal több időt igényelnek. Ugyanakkor a hő egyenletesen oszlik el, a hőmérsékletet pontosan szabályozzák, ezért rendkívül hatékonyan használják fel. Ez az iVarioBoostnak köszönhető, amely csak akkor és ott biztosítja a szükséges energiát, amikor és ahol arra szükség van! Egy példa: 12 kg marhagulyás főzésekor kb. 1,5 óra alatt az iVario Pro L a teljes fűtési teljesítményének mindössze 25 százalékát (7 kW) használja fel az idő 75 százalékában.

Az intelligens energiagazdálkodási rendszer kiszámítja az energiaszükségletet, és tökéletes pontossággal lekéri a teljesítményt. Ez nemcsak az étel minőségére, hanem a csatlakoztatott terhelésekre is pozitív hatással van. A hagyományos konyhai technológiához képest akár 9 százalékkal alacsonyabb a rákapcsolt terhelés, de akár 20 százalékkal nagyobb a főzési teljesítmény. Ez különösen költséghatékonnyá teszi a telepítési költségeket.

Felügyelet és támogatás

A rutinfeladatok már a múlté, ma az iVario veszi át a főzési folyamat időigényes ellenőrzését. A szakácsnak csak akkor kell valamit megfordítania, kiönteni vagy eltávolítania, amikor a készülék jelez. És mégsem ég le vagy forr túl semmi. Még az olyan finom ételek is, mint a rizottó vagy a puding, alig igényelnek odafigyelést, ami leveszi a napi rutinmunkából adódó stresszt, és elegendő időt hagy más, érdekesebb feladatokra.

Az iVario helyettesítheti a billenő serpenyőt, a forralót és a kuktát

Fotó: Rational

Egy nagy előny, különösen a szakképzett munkaerő hiánya idején: digitalizáció és automatizálás. Mindkét elem érdekesebbé teszi a munkahelyet, különösen a fiatalok számára, jobb munkakörülményeket teremt, és csak gyors és egyszerű képzést igényel. És mégis első osztályú és következetes eredmények születnek.

Azok pedig, akiknek ilyen ételminőséget kínálnak, az alapanyagon is spórolnak. Kevesebb élelmiszer-pazarlás a gyártási hibák miatt, kisebb súlyvesztés az élelmiszergyártásban.

Az eredmény: a kevesebb több.

Ha össze kéne foglalni az ételkészítést az iVario-val, gyorsan arra a következtetésre juthat, hogy a kevesebb valóban több. Ilyen például a térkihasználás. Mivel az iVario helyettesítheti a billenő serpenyőt, a forralót és a kuktát, hirtelen több hely marad a konyhában. Átlagosan 33 százalékkal több. Ehhez hozzájárul még az iVario által nyújtott precíz teljesítménynek köszönhető magas termelékenység. Sokkal több ételt lehet előállítani rövidebb idő alatt.

Ezáltal az iVario Pro olyan befektetés, amely nagyon gyorsan megtérül. Például, ha egy átlagos céges éttermet tekintünk napi 600 étkezéssel, az alapanyagok, az energia, a munkaidő és a takarítás terén elért megtakarítások akár évi 40 000 euróval is csökkenthetik a költségeket a hagyományos billenő serpenyővel való működéshez képest. És nem köt kompromisszumot az élelmiszer-minőséget illetően.

Főzőbemutatóinkra Budapesten az alábbi linken lehet jelentkezni:
https://www.rational-online.com/en_xx/see-for-yourself/rational-live/hu/

Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország
Bemutató- és tréningközpont

1152 BUDAPEST

Szentmihályi út 167–169.
AsiaCenter, Nyugati szárny 2. emelet
Telefon: +36 30 200 8212

E-mail: info-hungary@rational-online.com

Web: https://www.rational-online.com

Facebook: http://facebook.com/RATIONAL.AG

Twitter: http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube: http://www.youtube.com/user/RATIONALAG
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

(X)