iVario a RATIONAL-tól: igazi megváltás az étterme konyhájában

Forrás: turizmus.com

 2023. március 10. 11:44

Számtalan koszos edény és serpenyő, különböző konyhai felszerelések a mise en place-hez és kiszolgáláshoz, helyigény a főzőüsthöz és fritőzhöz: a RATIONAL, a melegétel-készítés specialistája szerint ezek mind a múlté.

Ennek az az oka, hogy az iVario képes kiváltani a tűzhelyet, fazekakat, serpenyőket, olajsütőket, fritőzöket az étterem konyhájában. Ennek eredményeként egyetlen főzőrendszerrel főzhet és süthet, és ezt akár 4-szer gyorsabban és akár 40 százalékkal kevesebb energiával teheti meg, mint a hagyományos konyhai készülékekkel.

Az iVarióval különböző ételek készülhetnek egyszerre

Fotó: Rational

A Rational második, franciaországi wittenheimi telephelyén gyártott iVario fejlesztése során nemcsak a lehetséges alkalmazások széles skálájára helyezték a hangsúlyt, hanem a főzőrendszer teljesítményére is. Szekeres Tibor, Magyarország vezető értékesítési igazgatója azt mondja: „A gyorsaság és a precizitás volt a vezérelvünk. Ezért választottunk egy vékony serpenyőalapot, és erős fűtőelemekkel láttuk el." Az eredmény egy olyan főzőrendszer, amely önállóan szabályozza a hőmérsékletet, így például a tej nem forr fel, a puding nem ég oda. „Ez elképzelhetetlen a hagyományos konyhatechnológiával” – folytatja Szekeres Tibor.

Az iVario főleg éttermekben népszerű

Fotó: Rational

A kiváló élelmiszer-minőség mellett a sokoldalúság is az iVario megkülönböztető jellemzője. Főleg az éttermekben népszerű a két-két serpenyős iVario 2-XS és iVario Pro 2-S, amelyekkel különböző ételek készíthetők egyszerre. „Ez rendkívül felgyorsítja a mise en place-t” – magyarázza Szekeres Tibor. A még nagyobb rugalmasság érdekében, amelyre különösen a kiszolgálásnál van szükség, a két serpenyőlap összesen akár négy zónára osztható fel. Ezek különböző hőmérsékletűek lehetnek, így többfajta ételt lehet egyszerre főzni. „Ez rendkívül gyorssá és egyszerűvé teszi a kiszolgálást anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni az élelmiszer minőségében” – vázolja fel az előnyöket Szekeres Tibor.

Teljesítményének és rugalmasságának köszönhetően az iVarióval a konyhai folyamatok átgondolhatók és egyszerűsíthetők. Ez azt jelenti, hogy kevesebb idő alatt többet lehet előállítani, ami sokkal nyugodtabbá teszi a konyhai csapatot. Az egyszerű kezelésnek köszönhetően többet pihenhetnek. Ez azt jelenti, hogy a betanítás gyors, és még a nem szakértő személyzet is gyorsan tud dolgozni egy iVarióval. Ez valóban könnyedséget jelent a professzionális konyhában.

Főzőbemutatóinkra Budapesten az alábbi linken lehet továbbra is jelentkezni:

https://www.rational-online.com/en_xx/see-for-yourself/rational-live/hu/

Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország
Bemutató- és tréningközpont

1152 BUDAPEST
Szentmihályi út 167–169
AsiaCenter, Nyugati szárny 2. emelet

Tel.:+36 30 200 8212

E-mail: info-hungary@rational-online.com

Web: https://www.rational-online.com

Facebook http://facebook.com/RATIONAL.AG

Twitter http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG
LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

(X)