Rekordnegyedév és határozott tervek az El Alnál

Forrás: turizmus.com

 2015. november 26. 13:45

Izraelt az életben egyszer mindenkinek látnia kell – emelte ki a Budapest Airport és az El Al közös sajtóreggelijén Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete. Az eseményen azon túl, hogy kedvet csináltak az utazáshoz, az El Al újdonságai is bemutatkoztak.

Ahogyan Ilan Mor, úgy Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója is a biztonságot emelte ki, amelyben kifejezetten jó az El Al, hiszen évek óta a legszigorúbb biztonsági intézkedések közepette üzemel. Váradi János, az El Al hazai képviseletének vezetője kiemelte: az El Al mindig is komolyan vette a biztonságot, ezért mind tárgyi, mind személyi feltételeket tekintve maximális odafigyeléssel dolgozik továbbra is az utasok biztonságáért.

 

Elhangzott: a légitársaság kifejezetten jól teljesít, 360 ülést kínál naponta, 90-91 százalékos load factorral dolgozik, a 6. legnépszerűbb lett a Budapesten jelen lévő 42 légitársaság közül, köszönhetően a magas szolgáltatási színvonalnak és kiváló ár-érték aránynak. A légitársaság profitja is folyamatosan emelkedik, a 3. negyedévben üzemi eredménye elérte a 208 millió dollárt. A gépbeszerzések folyamatosak.

A jó eredmény eléréséhez nagyban hozzájárultak az alacsony kerozinárak, de járataik kihasználtsága is magas. A Budapest és Tel-Aviv közti gépeik töltöttségi mutatója 90 százalék, viszont az utazók mindössze 20 százaléka magyar.

Váradi János elmondása szerint 2016-ban az a legfőbb céljuk, hogy ezt az arányt 25 százalékra növeljék. Adataik szerint az idén októberig 125 ezer utasuk volt az izraeli és a magyar főváros viszonylatában, 17 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest, amikor 106 ezren váltottak jegyet az Up by El Al valamelyik Budapest-Tel-Aviv járatára.

Elmondta még, hogy Budapesten százmilliós beruházást hajtottak végre, a repülőtéren  saját csomagellenőrző rendszert üzemeltek be, amely a repülőtér saját ellenőrző rendszere mellett működik.

A jó eredmények következményeként sok új tervről is szó esett a találkozón. Az El Al több új útvonalat is tervez Európa, Észak-Amerika és Afrika vonatkozásában is, de az Eilat mellett 2017-ben megnyíló új repülőtér kapcsán fontolóra veszik majd egy Budapest-Eilat járat elindítását is.