Izraelre FEL: megérkezett Budapestre az UP

 2014. április 02. 15:50

Újabb járatindító esemény helyszíne volt a budapesti repülőtér, ahová első alkalommal érkezett az UP új izraeli diszkont légitársaság tel avivi járata.

Az El Al – hasonlóan több nagy légitársasághoz – létrehozta saját diszkont légitársaságát, amely Budapest mellett Berlinbe, Prágába, Kijevbe és a ciprusi Larnacában közlekedik mostantól.

 

Nem sokkal reggel kilenc óra után ért a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonjára az UP izraeli légitársaság Boeing 737-800 típusú utasszállító repülőgépe. Az El Al légitársaság által létrehozott UP légicég a nyári menetrendben, a július-augusztusi csúcsidőszakban akár heti 11-12 alkalommal közlekedik Tel Aviv és Budapest között.

Az új járatot a Budapest Airport és partnerei a hagyományos repülőtéri köszöntéssel fogadták: a repülőtéri tűzoltók „diadalív-vízsugárból" lőttek kaput a betonon az érkező új járat fölé, nem sokkal később pedig Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója egy speciális, a XVIII. kerületi Zila Kávéház mestercukrászai által készített tortával üdvözölte az izraeli repülőgép kapitányát és a személyzet tagjait. A járatnyitást jelképező vörös selyemszalagot pedig Váradi Jánossal, az El Al magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatójával közösen vágták át.

 

Az UP légitársaság a diszkont szegmens felső kategóriáját képviseli, így a gépeken pl. két osztályra lehet üléseket foglalni, a bővebb szolgáltatás nyújtó economy plus és a hagyományos economy (túrista) osztályra. Az UP annyiban is a hibrid légitársaság kategóriájába tartozik, hogy az El Al más járatira is biztosít foglalást és átszállást, magyarán hálózati légitársaságként működik, nem csak két állomás között kínál utakat.

 

„Az UP utasai már az internetes foglaláskor rugalmasan eldönthetik, hogy milyen szolgáltatást kívánnak igénybe venni, hogy mi az, amiért esetleg hajlandók többet fizetni és mi az, amiért nem szeretnének fölösleges kiadásokat, vagyis a szolgáltatást személyre szabottan használhatják." – hangsúlyozta Váradi János, az El Al magyarországi képviseletének ügyvezetője.

 

Hozzátette: „Az UP elindulásával jobban tudunk alkalmazkodni az utazóközönség igényeihez és azt is fontos tudni, hogy az izraeli járatok legendás biztonságossága nem változik, erre továbbra is joggal számíthatnak az utasok. Számításaink szerint egyébként az UP-pal mintegy harminc százalékkal csökkennek a jegyárak a korábbiakhoz képest."

 

„Nagy örömmel üdvözöljük az UP légitársaság elindítását, hiszen az elmúlt évek során még soha nem volt ekkora potenciális forgalom Tel Aviv és Budapest között, mint az idén." – hangsúlyozta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Azt is elmondta: „Valóban elmondhatjuk, hogy az El Al illetve az UP jobban teljesít a budapesti útvonalon, hiszen gépeik sokszor rekord kihasználtsággal repülnek. Bizonyosan állíthatjuk, hogy az új izraeli légitársaság komoly igényeket elégít ki, akár üzleti utasokról, akár turistákról vagy éppen vallási zarándokokról van szó, akik pl. a jól ismert bibliai helyszíneket keresik fel Izrael területén."