Jamie Oliver új éttermet hozhat Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 21. 11:57

Jamie Oliver olasz étterme és pizzeriája után hétfőtől a Jamie Oliver’s Diner vagány ételei is elérhetők lesznek Budapesten – jelentette be a magyarországi Jamie Oliver-éttermeket üzemeltető Zsidai Gasztronómiai Csoport.

Első lépésként a Wolton, házhoz szállítással lehet megkóstolni egy igazi amerikai diner Jamie-féle kínálatát, vagy a budai Várban, a Jamie Oliver’s Italianben folyamatosan, a táblás ajánlatok között – írták közleményükben.

Szerkesztőségünk megkeresésére, a Zsidai Gasztronómiai Csoporttól megtudtuk, először tesztelni szeretnék a diner-ételek fogadtatását a magyar piacon, ezért a vendégektől azt kérik, hogy küldjék el a véleményüket, és ennek fényében dönt majd Zsidai Roy a nyitásról – miután a Covid-helyzet rendeződni látszik.

Hamburger minőségi alapanyagokból

Fotó: Zsidai Csoport

A Jamie Oliver’s Diner nem egy sima hamburgerező. Ételválasztékát Jamie Oliver klasszikus amerikai comfort ételek iránti szeretete szülte. Pár éve az ismert szakács több hónapot töltött az USA-ban, beutazta szinte az egész országot és azt kutatta, milyen a klasszikus amerikai konyha, mely az emberek fejében élő fast foodon és a hatalmas adagokon túlmutat. Azt kutatta, mitől izgalmas egy igazi oldalas, milyen egy valódi BBQ és a legjobb szaftos burger.

Amerikai oldalas Jamie Oliver módra

Fotó: Zsidai Csoport

A diner világa egy egyszerű koncepcióra épül: jó, szerethető street food ételeket kínálni a legjobb alapanyagokból, eredeti receptúrából kiindulva.

Jamie Oliver célja az is volt emellett, hogy megmutassa, az amerikai konyhára jellemző sztereotípiákon túl létezik egy igazi amerikai konyha – csodálatos ízekkel és hagyományos technikákat használva. Mindezt Jamie persze egy kis csavarral kínálja, ráadásul tudományos oldalról közelített és összetétel szintjén elemzett minden ételt, hogy ne legyen egészségtelen – ismertették a gasztronómiai koncepciót Zsidaiék.