Jamie új budapesti éttermében jártunk

Forrás: turizmus.com

 2017. december 17. 05:28

A budai Várban tavaly májusban nyitott Jamie's Italian után itt a világhírű brit séf, Jamie Oliver második hazai étterme.

Amint arról korábban beszámoltunk, Európában az első Jamie's Pizzeria nyílt meg Budapesten, a Gozsdu udvarban. A korábban nyílt Jamie's Italian egy hamisítatlan olasz étterem levesekkel, tészta- és húsételekkel, a Jamie's Pizzeria Gozsdu viszont egy vérbeli pizzázó, ahol salátákat és kemencés tésztákat kérhet még a vendég.

A napokban egy kóstoló ebéden vehettünk részt a Jamie's Pizzeria Gozsduban, ahol megtudhattuk többek között, hogy ebben a pizzériában nem a séfek kreativitása hozza a sikert, sőt, kifejezetten tilos eltérniük a részletesen megadott receptúráktól, s ezt, rendszeresen ellenőrzik is.

Ugyanígy, az alapanyagok is szoros kontroll alatt állnak, vagy az anyacég hozza ezeket, vagy, ha hazai termékek, akkor csak előzetes kontroll és engedély után kerülhetnek a konyhába.

A Zsidai csoport nem csak azzal büszkélkedhet, hogy náluk nyílt meg Európa első Jamie's Pizzeria üzlete, hanem azzal is, hogy hogy az új koncepciót az angliai központtal közösen dolgozták ki, valamint az ő feladatuk lesz hasonló üzletek nyitása a környező országokban

A Gozsdu Udvarban megnyitott étterem egyébként méreteiben és belső kialakításában kiválóan alkalmas nem csak egyéni vendégek, hanem kisebb csoportok, vagy céges vacsorák résztvevőinek a fogadására.

Az ebéd során abban a kivételes helyzetben volt részünk, hogy fotózhattuk az ételeket, de csak azért, mert a degusztációs tálaláskor csak falatok sorát hoznak az asztalhoz, nem a teljes adagokat.

Fotó: turizmus.com

Virtuális kóstoló helyett, kedvcsinálóként, tekintsék meg az ebéd alkalmával készített felvételeinket.