Január elsejétől Gaál Miklós az MSZÉSZ főtitkára

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 16. 16:08

Eredményt hirdetett az MSZÉSZ a főtitkári pályázatra. Az Ügyvezető Elnökség egyhangú szavazással hagyta jóvá a legjobbnak ítélt pályázó kinevezését.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a jelenlegi főtitkár, Kovács István tizenkét évi szolgálat után, az év végén nyugdíjba vonul. Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatójában felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZÉSZ-nek és jogelődjének az MSZSZ-nek az ötvenéves fennállása alatt mindössze három titkára, illetve főtitkára volt. Ez a poszt és az ezzel járó tevékenység szimbolizálja a szervezeten belüli stabilitást és folytonosságot. A kétévente megújuló elnökség mellett az értékőrzés és a működés biztonságának a fenntartása a mindenkori főtitkár felelőssége, ezért is fordítottak kiemelt figyelmet a kiválasztásra. Az ügyintézés folyamatossága érdekében Gaál Miklós 2018. október 15-től munkába áll a jelenlegi főtitkár helyetteseként.

Gaál Miklós

Fotó: MSZÉSZ

Gaál Miklós elmondta, hogy öröm és megtiszteltetés számára a döntéshozók bizalma, kinevezését harmincöt éves szakmai pályafutása legfontosabb állomásának és legnagyobb kihívásának tartja.

A szakember hosszú évek óta kötődik a szövetséghez, így nem ismeretlen területre érkezik. A "Boutique hotel szekció" alapító tagja. A kezdetektől résztvevője, s mára egyik vezető szakértője a hazai Hotelstars Union szállodaminősítési rendszernek. Egy éven át volt az MSZSZ Választmányának tagja, s részt vett, többek között az új panzióminősítő rendszer kidolgozásában. Mindemellett aktív piaci szereplő: az egyik legsikeresebb budapesti szálloda, a Prestige Hotel Budapest igazgatói posztját cseréli a szövetség szolgálatára – tájékoztatott az MSZÉSZ.

„Az évek folyamán a szervezet alapvető céljai nem változtak, munkámmal tagságunkat és a mindenkori elnökséget kívánom támogatni. Inspiráló a feladat, hiszen az MSZÉSZ megnövekedett szerepvállalásának és az MTÜ-vel kialakított aktív együttműködésének köszönhetően a főtitkári feladatok is jelentősen bővültek. Ágazati versenyképességünk kulcskérdése a „Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030” dokumentumban foglalt irányelvek és célkitűzések összehangolása tagságunk jövőbeli terveivel. Ennek megoldásához is szeretnék hozzájárulni.” – tolmácsolta Gaál Miklós gondolatait az MSZÉSZ.