Japánban újabb korlátozások feloldásának örülhetnek a vendéglátóhelyek

Forrás: MTI

 2021. október 01. 10:29

Japánban újra árulhatnak alkoholt és esténként tovább tarthatnak nyitva az éttermek és bárok, mert a hónap elejével feloldották a koronavírus-járvány miatti korlátozások egy részét.

Az elsősorban a közösségi érintkezések és programok számának csökkentését célzó korlátozások az elmúlt hat hónapban különösen érzékenyen érintették a japán szolgáltatószektort. A fertőzöttek száma azonban csökken, és a lakosság nagyobb része már megkapta a koronavírus elleni oltást.A mostani enyhítéseknek köszönhetően a vendéglátóhelyek október 1-jétől este 8 óráig szolgálhatnak fel alkoholos italokat, és 9 óráig maradhatnak nyitva. A Tokiót és környékét sújtó, Mindulle tájfun által okozott pénteki esőzések ellenére a japán éttermek és bárok tulajdonosai megnövekedett forgalomra számítanak.

A hosszabb esti nyitva tartás engedélyezése nyomán a japán vendéglátósok megnövekedett forgalomra számítanak

Fotó: outcast85/123RF.COM

A járvány új fertőzöttjeinek száma Tokióban mindössze 200 volt pénteken, ez jelentős csökkenést jelent az augusztusi napi 5000 új esethez képest.

A lakosság teljes átoltottsága jelenleg 60 százalék, meghaladja az amerikai lakosságét. A japán egészségügyi szakértők mindazonáltal a téli hideg megérkezésével a járványhelyzet romlásától tartanak, amely ismét kijárási korlátozásokat eredményezhet.