Javaslat a Budapesti Turizmus Bizottság felállítására

Szerző: Szebeni Zsolt

 2013. november 11. 14:47

Négy szakmai szervezet levelet írt Csomós Miklós turizmusért is felelős főpolgármester-helyettesnek, amelyben javaslatot tesznek egy budapesti turisztikai munkacsoport felállítására.

Amint arról november 8-án beszámoltunk, a négy szakmai szervezet a városházán megtartott turisztikai fórumon javasolta először a bizottság felállítását, s a főpolgármester-helyettes, akkor konkrét javaslatot kért.

A szervezetek a mostani levélben megfogalmazzák, hogy a turisztikai szakma részéről a MUISZ, a MABEUSZ, a NIT Hungary és a MISZ lenne alapító (nem zárják ki, hogy később más szervezetek is csatlakozzanak), az önkormányzati, illetve kormányzati oldalról pedig a Budapesti Turisztikai és Fesztiválközpont ügyvezetője, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint az MT Zrt. Budapest - Közép-dunavidéki Régió igazgatója, illetve magas szintű, döntéshozatalra feljogosított munkatársaik lennének azok, akiket szeretnének a bizottsági munkába bevonni. Csomós Miklóst a bizottság elnökének kérnék fel.

 

A Budapesti Turizmus Bizottság (BTB) feladatát, illetve célját így fogalmazták meg: „Minden olyan döntés, terv, elképzelés véleményezése, elbírálása, melyek Budapest beutazó turizmusát közvetlenül vagy közvetve érintik. Ezek lehetnek például: új kulturális létesítmény építése, kiemelt turisztikai területek építészeti rekonstrukciója, új közlekedési rend bevezetése, budapesti rendezvények tervezése, stb."

A levél aláírói, Molnár Gabriella (MUISZ), Kálmán István (MABEUSZ), Dittel Gábor (NIT Hungary) és Bálint Zoltán (MISZ) fontosnak tartják, hogy a bizottság létrehozását a Fővárosi Közgyűlés hagyja jóvá és rendszeresen kísérje figyelemmel a tevékenységét.