Jazz & chill és Kvaterka az Avason

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 04. 11:14

Augusztus 6-án újra itt az Avasi Kvaterka. Szombaton 17 órától egészen éjfélig felpezsdül Miskolc leghíresebb városrésze, ezúttal a jazz-zene és a lazulás kap főszerepet jó borok társaságában.

A rendezvény a Kisavason az Első sort veszi birtokba egy estére, az Avasi Cellariumtól az Aranykorona Történelmi Étterem-Hotel & Látványpincéig lesz minden, mi szem-szájnak ingere.

A legjobb nedűkről több borászat is gondoskodik majd. Bemutatják a Miskolc Város Bora verseny nyerteseinek teljes kínálatát, a sort Áts Károly legjobb nedűi nyitják. A Borászok Borásza, az Év Bortermelője, a Wine and Spirit egyetlen 100 pontosa és még sok-sok cím tulajdonosa a díjnyertes kedvencek mellett ezen a Kvaterkán mutatja be legújabb remekművét, a Suba névre keresztelt ízkavalkádot.

Mindenképpen meg kell kóstolni a Palkó Pince furmintját és Vincze Béla kékfrankosát, hogy a város borkedvelői is eldönthessék, jogosan nyerték-e el ezek az italok a város bora címet. További pohárba valókat Hajdu Roland Pincészete, a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, a Cardium Borászat, a Szűcs Pince Tállyáról, az 5 Dudás Gyöngyösről és a Winelife Borászat a Borbála Borkereskedés standjánál biztosítja.

A rendezvényen hagyományosan a lazulás kap főszerepet jó borok társaságában

Fotó: Avasi Kvaterka

Harapnivalók gyanánt újra terítékre kerülnek a Kvaterka falatok Hegedűs Pisti kenyérgourmet tálalásában: frissen grillezett csirkemell, szalámik, lillafüredi pisztráng, füstölt makréla, lesz mics, zsíros kenyér, a Borsodi Sajtműhely sült sajtos ínyencségei, a Rotary Club Miskolc-Tapolca tépett húsos hamburgere és grillezett tarja házi buciban, kerti salátával az Aranykoronától.

A chill hagulatot a Kacsenyák X Nahaj akusztik, Zolio Art Project és George Gregory Balan gitárművész nyújtja, akik összebújva táncolós, illetve lazulós muzsikával is szórakoztatják majd a kvaterkázókat.

De lesz talpalávaló táncolós zene is, ha kérünk egy-két számot a kék hajú lánytól. Ezenkívül gyermekprogramokkal is készülnek az igazi családi kikapcsolódás jegyében, így lesz arcfestő sátor kicsiknek és nagyoknak (csillámtetkó, arcfestés, fesztivál haj, fesztivál fonat, csillámfonás, hajkréta, testfestés, arcfestés, henna).

19 órától pedig Veres Pállal, Miskolc polgármesterével és a Miskolczi Borbarátok Társaságának elnökével karöltve átadják a jubileumi, X. Avasi Borangoláson gyűjtött adományokat a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványnak és az Avasi Református Templomnak.

A jótékonyság azonban nem áll meg, ezúttal is szerves része a rendezvénynek. A Rotary Club Miskolc-Tapolcával együttműködve a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületét támogatják majd.

További részletek az Avasi Kvaterka Facebook-oldalán.