Jégbe fagyott borok

Forrás: Vendéglátás

 2017. július 17. 13:49

A DiVino és az Anjuna Ice Pops nyári együttműködésének gyümölcseként megszülettek a Summerwine gyümölcsös-boros ice popok.

„Körülbelül 3 hónap telt el azóta, hogy megszületett a boros ice popok ötlete és megkerestük az Anjunát, készítsenek jégkrémeket a DiVinós Juniborászok boraiból. Sok kísérlet, sok bor, sok jég, sok kóstolás után július 12-én debütált a Bolyki Pincészet Egri Bikavéres feketecsokis csodája, három másik különlegességgel” – mesélte Budavári Dóra és Szegő Fruzsina, a DiVino kommunikációs csapata. „Régi vágyunk volt a borok és a jeges édesség háziasítása, az Anjunában pedig most tettestársra találtunk. Első körben 4 Juniborász borait választottuk ki, majd megkérdeztük őket, hogy ők szívük szerint milyen gyümölccsel párosítanák össze a saját borukat. Ezután, az Anjunán, Szabó Milánon és csapatán volt a sor, hogy megalkossák a tökéletes arányokat. Az eredmény 4 meglepően izgalmas ice-pop lett.”

„Felcsillant a szemünk, amikor a lányok megkerestek minket ezzel az ötlettel, hiszen már 2 éve, amikor az első Anjuna bolt megnyitott, az első gondolataink egyike volt, hogy mennyire klassz lenne egy boros jégkrém” – mesélte Szabó Milán, aki az Anjuna Ice Pops egyik alapítója.

Két fehér, egy rozé és egy vörös

Fotó: Horpáczi Dávid

A csapat több alapanyaggal is kísérletezett, míg végül ezek lettek a kedvencek:

Bolyki Pincészet – Egri Bikavér: erdei gyümölcsös bikavér jégkrém, a felső 1/3-a kolumbiai étcsokoládéba mártva. Kb: 3% alkoholtartalom
Miklós Csabi – Királyleányka: narancsos fehér bor jégkrém, benne friss eperszeletekkel. Kb 3,5% alkoholtartalom
Dúzsi Tamás Pincészete – Rozé: epres “rozéfröccs” jégkrém. Kb.: 6% alkoholtartalom
Homola Pincészet – 100% Balaton: Sárgabarackos fehérbor jégkrém. Kb 3% alkoholtartalom

A négyféle Summerwine boros ice-pop e héttől a tervek szerint a következő helyeken kapható:

Divino Gozsdu – mind a négyféle

Anjuna Ice Pops boltok (Lövőház utca, Sas utca) – a négyféle íz váltakozva található majd meg a kínálatban + Anjuna triciklik

Homola Borterasz – 100% Balaton + sárgabarack

Miklóscsabi Pincéje – Királyleányka + narancs, eper

Bolyki Pincészet – Egri Bikavér + erdei gyümölcsök

Dúzsi Tamás Budapesti Borboltja – Rozé + eper