Jégkrémüzemet avatott a Kemenes Cukrászat

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2020. július 22. 12:31

Egy évi kísérletezés és próbaüzem után megnyitott a milliárdos forgalmú Kemenes Cukrászat biatorbágyi jégkrémüzeme. Egyelőre négy ízben gyártják a mélyhűtött nyalánkságot.

Nincs még egy olyan hazai cukrászat Magyarországon, amely jégkrémet – azaz mélyhűtött, dobozolt fagylaltot – is kínálna. Az olasz gépekkel működő, 100 milliós beruházás Biatorbágyon jött létre, ahol a cukrászat többi terméke is készül. Az értékesítés az eddigi csatornák – a Lipóti Pékség üzletein kívül – élelmiszerboltokban és saját cukrászdáikban történik majd.

A Kemenest is megviselte a járvány, de kitartottak, igyekeztek munkát találni mind a 70 alkalmazottjuknak. Meggyőződésük, hogy a 3 gombócnyi adagot tartalmazó, fából készült kanálkával ellátott dobozok azok körében is népszerűek lesznek, akik otthoni vendégvárónak alkalmazzák majd az eper, csokoládé, vanília és citrom ízekben kapható édességet.

Négyféle ízben készül a jeges finomság

Fotó: Kemenes Cukrászat

Nem használnak adalékanyagokat és állományjavítókat, hanem egy olasz gépsor segítségével, levegő hozzáadásával érik el a krémes, fagylaltszerű állagot. Naponta 1200-1400 kiló jégkrémet képesek a teljesen természetbarát, műanyagot nélkülöző papírdobozkákba csomagolni. Az értékesítés helyszínén saját fagyasztóládáik biztosítják a mínusz 18-20 fokot.

Bár elsősorban nyári édességről van szó, egész évben tervezik értékesíteni az újdonságot, méghozzá évente több mint 500 ezer doboznyit – mondta Kemenes Edith, a családi  vállalkozás tulajdonosa.