Jégpezsgő, kávés granita és forró csoki – hűsítő és melegítő italparádé a Corinthiában

Forrás: turizmus.com

 2015. február 22. 14:46

A Kávébár Bazár az idén különösen sok újdonsággal lepte meg a népes közönséget: csokoládé ízű vodka, 15 éves perui rum, díjesővel kitüntetett szlovák vörösbor, likőrök, szirupok özöne és számos kiváló kávé szerepelt a standokon.

Viszonylag ismeretlen borpincészeteket is sikerült a körúti szállodába csalogatni – mint a Petrény Winery, amely borpanzióját is bemutatta. Volt olyan borász, aki Szatmárnémetiből, más a szlovákiai Köbölkútról érkezett, amely csupán 20 kilométerre van a határtól. A félszáraz buborékos jég vagy jégpezsgő (sparkling ice) meg egyenesen Franciaországból. Ennek érdekessége, hogy öblös borospohárban jégkockára öntik, amely nemhogy oldaná, de még jobban kiemeli a mutatós rózsaszín és fehér palackokban rejlő, 7-8 Celsius fokos nedűk ízét.

 

A vodka ma a világ egyik vezető tömény alkoholos itala. Elsősorban a női fogyasztókat célozták meg azok az újítók, akik meggy, citrom vagy éppen csokoládé aromával próbálták megújítani az egyik leghíresebb orosz márka választékát.

A rum kevéssé divatos tömény manapság, inkább csak koktélok alapanyaga, pedig az igazi érlelt rumok gazdag aromája lepipálhatja a konyakokét is. Az egyik cég olyan különlegességekkel rukkolt ki, mint a 15 éves, speciális hordóban érlelt perui rum, amely hosszú ideig emlékezetes ízvilággal bír.

Aki itt nem talált jó kávét, annak nincs is értelme másutt keresni. A leghíresebb kávébeszállítók és világmárkák képviselői jöttek el a Corinthiába, hogy bemutassák az utóbbi évek kávéreneszánszának legfrissebb találmányait. Minden standon megtudható volt, a világ mely táján termett az a kávé, amelyből a gyengébb és erősebb élénkítő italok készültek. A forró csokitól a jeges kávégranitáig szinte mindenféle hőmérsékletű kávés, csokoládés italok kellettek magukat.

Mindehhez kísérőnek kézműves sajtok, sonkába tekert grissinik, paleo és diawellness sütemények, valamint csupa magból sütött lepények dukáltak.

A gazdag szakmai programkínálat mellett a laikus kóstolgatók számára is sok érdekességet nyújtott a kétnapos italparádé, és nem kevesen vásároltak is az italokból.