Jelentősen nőtt a Kaposvárra látogató turisták száma

Forrás: turizmus.com

 2015. március 28. 10:12

Évről évre emelkedik a Kaposvárra érkező turisták száma, tavaly jelentősen, 35 százalékkal 65 ezerre nőtt a vendégéjszakák száma - közölte Mayerné Bocska Ágnes, a Tourinform Iroda vezetője csütörtökön Kaposváron egy turisztikai konferencián.

Programokban ugyan már nincs hiány Kaposváron, de a város és a környék iránt megnövekedett érdeklődés miatt bővíteni kellene a szálláshelyeket, ezek száma ugyanis ezer alatt van a városban - mondta. Emellett fontos lenne szerinte a szolgáltatások minőségének javítása, főként a vendéglátás terén.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere hangsúlyozta: nagyon sokat költött a város arra, hogy infrastrukturális beruházásokkal, rendezvényekkel növeljék a város vonzerejét, és ennek már mutatkoznak a jelei.

Az élelmiszergazdaság és a gépipar mellett a turizmus a város kiemelt fejlesztési feladatai között szerepel - mondta. A polgármester a turistákat vonzó újdonságok között megemlítette a Deseda-tónál megépült Fekete István Látogatóközpontot és a most elkészült Kalanderdőt, valamint a hamarosan megnyíló, kuriózumnak számító Zselici Csillagparkot, amely iránt elmondása szerint már most nagyon sokan érdeklődnek.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója a térség vendégforgalmának alakulásáról elmondta: a belföldi turisták arányát nézve a Dél-Dunántúl a nyolcadik helyet foglalja el a kilenc régiók között, ezen belül Kaposvár - Pécs és Harkány után - évek óta stabilan tartja a harmadik, negyedik helyét.
A szakember Kaposvár turisztikai erősségeként említette, hogy az év minden szakában tudnak programot kínálni, amivel egész évben jelen vannak a turisztikai térképen, ugyanakkor szerinte is fontos lenne bővíteni a szálláshelyeket. Egy négy- ötcsillagos szálloda valóban vonzerő lenne - fűzte hozzá.

Kaposvár önkormányzata az idén több mint 100 millióval támogat 12 kiemelt rendezvényt. Jelentős támogatást - 45 millió forintot - nyújt a Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál megrendezéséhez, a Rippl-Rónai fesztivált és a Miénk a város fesztivált pedig 15-15 millió forinttal támogatja. A város támogatja egyebek mellett a Dorottya-napokat, a katonazenekari találkozót, a Szentjakabi Nyári Esték előadásait, az Ifjúsági Futballfesztivált, a Mézfesztivált, az Adventi, valamint a szilveszteri programokat.