Jelölési felhívás Gundel Károly-díjra

Forrás: turizmus.com

 2017. július 25. 10:33

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére számos társszervezet közreműködésével idén 4. alkalommal is meghirdeti felhívását a Gundel Károly-díj elnyerésére.

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.

Eddigi díjazottak:

2014 – Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz)

2015 – Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos

2016 – Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz)

 

 

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet.

Ennek feltétele az MVI honlapjáról 2017. július 1. után letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére 2017. augusztus 23. éjfélig.

Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapját megelőző napon, 2017. szeptember 22-i sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban

A kitüntetés átadására – ünnepélyes keretek között a szakma számos nagy alakja, valamint a sajtó részvételével – 2017. november 19-én MVI Gálaebéd keretében kerül sor Budapesten, az Öböl Ház Rendezvényközpontban (XI. ker., Kopaszi gát 2.).

Letölthető dokumentumok: a díj szabályzatajelölési adatlap, részletesebb leírású felhívás.

 

Bővebb információ a Magyar Vendéglátók Ipartestületének honlapján, a www.mvi.hu oldalon érhető el.

Kapcsolódó cikkek

Gundel Károly Ünnepi Hét

2016. szeptember 01.