A magyar séf kilencedik lett a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyén

Forrás: turizmus.com

 2021. november 03. 11:48

Az Egyesült Királyságot és Észak-Európát képviselő Jerome Ianmark Calayag nyerte a S.Pellegrino Young Chef Academy díjat, megelőzve kilenc másik, a világ minden tájáról érkező séfet. A díjat a Milánóban megrendezett díjátadó ünnepségen vehette át.

Október 30-án este ért véget a séftehetségkutató, amelyet a S.Pellegrino Young Chef Academy hozott létre a gasztronómia jövőjének felkarolása érdekében – közölték a szervezők. Az idei verseny nagydöntője során, a versenyfőzés fordulóit követően, az Egyesült Királyság és Észak-Európa régiót képviselő Jerome Ianmark Calayagot hirdették ki nyertesnek. Jerome “Szerény zöldségek” fogását mentorával, David Ljungqvisttel közösen álmodta meg. A kompozícióval kilenc másik, a világ minden tájáról érkező fiatal séfet győzött le. Koppány Levente Magyarország képviseletében a kilencedik helyen végzett.

A S.Pellegrino Young Chef Academy verseny győztesét a gasztronómia világának hat óriásából álló zsűrije – Enrico Bartolini, Manu Buffara, Andreas Caminada, Mauro Colagreco, Gavin Kaysen, Clare Smyth – választotta ki.

spellegrino_youngchef

Az Egyesült Királyság és Észak-Európa régiót képviselő Jerome Ianmark Calayag  “Szerény zöldségek” fogásával nyerte meg a címet

Fotó: S.Pellegrino Young Chef Academy

Az idei versenyen három új díjat is bevezettek a S.Pellegrino Young Chef Academy Díj kiegészítéseként. Az afrikai és közel-keleti régiót képviselő Elissa Abou Tasse az "Ádám kertjével" lett az Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatokért Díj nyertese annak elismeréseként, hogy fogását olyan összetevőkből készítette, amelyek kiemelik saját kulturális hátterének gazdagságát és tükrözik a különböző kultúrák közötti tökéletes kapcsolatot.

Callan Austin, az afrikai és közel-keleti régióból, a "A szellemháló" nevű alkotásával elnyerte a S.Pellegrino Társadalmi Felelősségvállalásért Díjat, amelyet a Food Made Good ítél oda annak a séfnek, akinek a receptúrája legjobban képviseli a társadalmilag felelős gyakorlatok elvét.

Végül pedig a Fine Dining Lovers online közössége a Fine Dining Lovers Gondolatébresztő Díjat az ibériai és mediterrán országokból származó Andrea Ravasionak ítélte oda, aki a "Parasztvasárnap" fogásával a leginkább képviselte személyes meggyőződését.

Az idei versenyen 135 fiatal séf jutott át az előválogatáson, és vett részt a 12 régió résztvevő országainak nemzetközi zsűrije előtt zajló élő séfversenyeken. A S.Pellegrino Young Chef Academy verseny regionális győztesei egy mentori program után érkeztek a nagydöntőre, amely során egy vezető séf támogatásának köszönhetően finomíthatták fogásaikat.