Jó eredményekkel zárta a félévet az Orbis

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 24. 20:15

Kiváló pénzügyi teljesítményt könyvelhetett el 2015 első félévében az Orbis Csoport. A nettó árbevétel 10,8 százalékkal nőtt, a kihasználtság 7 százalékkal, a RevPAR pedig 11,8 százalékkal emelkedett.

Az EBITDA túllépte a 143 millió PLN-n, ami 23,2%-os növekedés a tavalyi értékhez képest.

A legmeghatározóbb esemény az első félévben az AccorHotels kelet-európai vállalatainak a felvásárlásának a lezárása volt 2015 januárjában, aminek köszönhetően az Orbis Csoport hálózata 38 működő szállodával bővült. Ennek köszönhetően kiterjesztették a működést és megerősítették pozíciójukat, mint a vezető szállodaipari vállalat Kelet-Európában.

– A pozitív  eredmények nem valósulhattak volna meg, ha nem eszközölünk további fontos változásokat a szállodáink sztenderjeiben és nem indítunk el új innovatív koncepciókat, melyek arra ösztönzik vendégeinket, hogy megszálljanak a szállodáinkban – nyilatkozta Gilles Claive, az Orbis SA elnök-vezérigazgatója.

A vállalat missziója, hogy megerősítse vezető pozícióját a kelet-európai piacon. 2017 végére az Orbis Csoport  legalább további 13 szállodával bővül, melyek jelenleg fejlesztés alatt állnak. Ahogy az kifejtésre került az Asset Management és Fejlesztési Stratégiában a döntő többségük (11 szálloda) franchise vagy management szerződés keretében fog működni. Az Orbis az egyedüli és kizárólagos képviselője  az AccorHotels márkáknak a régió országaiban és további bővülési lehetőségeket keres. A profitabilitás megőrzése érdekében tervezzük egyes kiválasztott szállodák visszavásárlását, melyek jelenleg bérleti konstrukcióban üzemelnek.

„A következő negyedévekben további kedvező piaci körülményekre számítunk melyek elősegítik a szállodaipar további fejlődését, támogatva az Orbis további növekedési pályáját. Nincsenek látható jelek a gazdaság lassulására a régióban. Sőt, a kelet-európai országok a leggyorsabban növekvő országok Európában. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a 2015-ös EBITDA előrejelzésünkben 310-320 millió PLN-t publikálunk. Hisszük, hogy ez megfelel a piaci elvárásoknak és egyben tovább erősíti a kommunikációnk transzparenciáját. Mély meggyőződésünk, hogy a stratégiai céljainkat sikeresen elérjük a következő években" – tette hozzá Gilles Clavie.