Jobb víz, több vendég

Forrás: turizmus.com magazin

 2017. szeptember 18. 11:38

Piaci előnyt jelenthet a fürdők és a szállodai wellnessek üzemeltetőinek, ha a medencevíz-vizsgálatokat ügyfélorientált kiszolgálást nyújtó és széles kínálati palettával rendelkező magánszolgáltatótól rendelik meg.

Az önellenőrző vizsgálatok jellegét és gyakoriságát – a jogszabályok alapján – a megyei kormányhivatalok népegészségügyi főosztályai határozzák meg. A vízvizsgálatokat az ÁNTSZ laboratóriumokon kívül akkreditált vízvizsgáló magánlaboratóriumoktól is meg lehet rendelni. Utóbbi cégek egyike a SYNLAB Hungary Kft., Magyarország és Európa legnagyobb magán-laborszolgáltatója, amelynek kínálatában több mint 4000-féle humándiagnosztikai és környezetanalitikai vizsgálat szerepel.

Makó Hagymatikum Gyógyfürdő

 

A SYNLAB a vizsgálatokra teljes körű feljogosítással rendelkező laboratóriumban végzi a környezetanalitikai vizsgálatokat, köztük a szállodák, uszodák, strandok, gyógyfürdők, természetes fürdővizek, szállodai wellnessrészlegek és élményfürdők medencéinek üzemeltetéséhez elengedhetetlen mikrobiológiai és kémiai laboratóriumi vizsgálatait. A laboratórium országos lefedettséggel, rövid határidővel végez akkreditált vízmintavételt és akkreditált kémiai és mikrobiológiai vizsgálatokat. Tizenöt mintavevő kollégájuk többéves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, munkatársaik a kormányhivatalok népegészségügyi főosztályaival együttműködve végzik munkájukat. A közvetlen ügyfélkapcsolatnak is köszönhető, hogy a cég számos hosszú távú partnerkapcsolattal és elégedett ügyféllel rendelkezik. Évi mintegy 30 ezres mintaszámuk egyharmada lényegében a medencés fürdővíz-mintavételekből és vizsgálatokból származik.

 

Gergely Gábor, igazgató

A Makói Hagymatikum Gyógyfürdő is a SYNLAB szolgáltatásait veszi igénybe. Igazgatója, Gergely Gábor lapunknak elmondta: a rugalmas együttműködés reményében döntöttek a cég mellett, mivel úgy gondolták, ha – akár egy vendégpanasz miatt, akár más okból – extra mintavételre lenne szükségük, könnyebb a szolgáltatót kérni, mint az ÁNTSZ-t, amelynek kevésbé van erre kapacitása. A makói fürdőben egyelőre az előírt, kötelező vizsgálatokat végeztetik el, aminek köszönhetően az ÁNTSZ gyakran ad hoc-szerűen lefolytatott ellenőrzései is mindent rendben találnak a medencékben. Ennek ellenére tervezik bővíteni a vizsgálati megrendeléseket, melyekre vonatkozóan kedvező ajánlatokat kaptak a SYNLAB-tól. Gergely Gábor ugyanis úgy véli, az előírtakon felül végzett vizsgálatok elvégeztetése piaci előnyt jelent a fürdő számára, amelynek érdeke, hogy igazán minőségi szolgáltatást nyújtson. Azok a vendégek, akiket nemcsak a víz hőmérséklete és mélysége, hanem a minősége is érdekel, pozitívan értékelik a rendszeres, több szempont alapján elvégzett ellenőrzéseket.

Tájékozódjon hiteles forrásból!

A cikk a turizmus.com magazin 2017. szeptemberi számában jelent meg.

A turizmus.com magazin havonta jelenik meg (évi 10 lapszám), s kizárólag előfizetés útján juthat hozzá.

Előfizetőként az alábbi előnyöket élvezheti:
• napi turizmus.com bulletin – e-mail hírlevél
• ingyenes Adó és jog 2017 kiadvány
• meghívás a turizmus.com szakmai rendezvényeire
• 50% kedvezmény a Turizmus Kft. egyéb kiadványaira (Vendéglátás magazin, Business Traveller Hungary magazin, TOP 50 kiadvány, stb.)

 

 

 

A medencék és visszaforgatók vizének önellenőrző vizsgálata során mért értékekből látszik, milyen változások következtek be a víz minőségében, illetve milyen módon kell beavatkozni a jó vízminőség eléréséhez. A SYNLAB különböző fertőtlenítési módok szerint végzi különböző komponensek vizsgálatát, hogy a víz minőségváltozása egyértelműen nyomon követhető legyen. A vizsgálati lista összeállításában is segítséget nyújtanak a cég munkatársai. Valamint a minél teljesebb körű szolgáltatásnyújtás szellemében, együttműködő partneren keresztül a vegyszeres vízkezelés kialakításában, ezáltal a vízminőség helyreállításában, javításában is segítik ügyfeleik munkáját.

 

(x)

Kapcsolódó cikkek