Örömtánc a járvány idején – a Hotel Stáció is csatlakozott a Jerusalema-kihíváshoz

Forrás: turizmus.com

 2021. március 01. 12:40

Világszerte többmillió embert megmozgató nemzetközi kihíváshoz csatlakozott a Hotel Stáció csapata. Egy dél-afrikai dalra táncolnak, ezzel azt akarják megmutatni, hogy sokkal jobb derűsen, optimistán harcolni a járvány ellen.

Éppen egy évvel ezelőtt kezdődött a koronavírus-járvány, amely szinte teljesen felszámolta a világ legtöbb országában a turizmus és vendéglátás iparágat. Ennek következményeként a vecsési Hotel Stáció is bezárta a rendezvény-, valamint a fitnesz & wellness részlegét, a szállodában a kapacitás-kihasználtság az ötödére esett vissza – tájékoztatták a turizmus.com-ot.

A járvány a Dél-Afrikai Köztársaságot sem kíméli, azonban innen indult útjára egy gospel zeneszám és a hozzá kapcsolódó tánc, amely az egész világon elterjedt, és amely szövegével és dallamával örömet sugároz és felemeli a járványban elgyötört embereket. A zulu nyelven íródott szám szövegében a „Ments meg!" „Védj meg!" kérés hangzik el, miközben a béke városába (Jerusalema) vágyódik az énekes.

A világon milliónyian csatlakoztak már a táncos mozgalomhoz, és teszik ezt nap mint nap százezrek, ápolónők, orvosok, tűzoltók, rendőrök, a turizmus iparág dolgozói és számos további szakma képviselői, felismerve azt, hogy sokkal jobb derűsen, optimizmussal harcolni a járvánnyal szemben.

"Megtapasztalva azt, hogy a jelenlegi helyzet és a médiából áradó hírek mindenkit, így a mi munkatársainkat is nyomasztják, nagy örömmel csatlakoztunk ehhez a kihíváshoz, amely nekünk is új nézőpontot adott, vidámabban, energikusabban és reményteljesebben nézünk a jövőbe és alig várjuk már, hogy vége legyen a járványnak" – nyilatkozta Fancsali Gábor, a szálloda szakmai igazgatója.

"Ezúton szeretnénk mi is felhívni a figyelmet erre a mozgalomra és bátorítani mindenkit, hogy vegyen részt benne! A pandémiának még nincs vége, de pozitív hozzáállással hatékonyabban harcolhatunk ellene – írták  közleményükben, amelyben a Stáció menedzsmentje és munkatársi közössége köszönetet mond a járvány elleni védekezésben résztvevőknek, valamint a szálloda tulajdonosainak, akik "hajlandóak voltak a leállások közepette is megtartani a munkatársakat és finanszírozni a veszteséget".