Jól halad az EGOM Medhotel építése

 2014. június 07. 10:19

Zajlik az EGOM Medhotel**** építése Esztergomban. A szálloda várhatóan 2015. elején nyitja meg kapuit.

A 60 százalékos európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés keretében olyan egészségügyi-turisztikai létesítmény valósul meg, amely hiánypótló, kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt majd, a legmodernebb orvos technológiai eszközökre építve.

 

Esztergomban a Verseghy Ferenc utcában épülő Egom Medhotel nagy léptekkel halad a megvalósulás felé. A szerkezet építése várhatóan egy-két héten belül befejeződik, a bontási munkákkal már teljesen elkészültek. A külső nyílászárókat beépítették, az aljzatbetonozás is a végéhez közeledik. Az épület kiviteli terveinek véglegesítése után a belsőépítészeti tervek egyeztetése zajlik jelenleg, amellyel párhuzamosan a beépítésre kerülő anyagok (burkolatok, tapéták, textíliák) kiválasztása folyik. Szeretnének méltó környezetet kialakítani az épület körül, a kerítéssel a tereprendezési és kertépítési tervek is folyamatban vannak. A beruházás során, az alvállalkozók kiválasztásánál fontos szempont a helyi vállalkozókkal történő együttműködés. Az eddigi munkálatok jelentős részében sikerült is a környékben működő cégeket a feladatok ellátásával megbízni. Erre a jövőben is törekedni szeretnének.

„Az esztergomi EGOM Medhotel**** létrehozása, kiemelkedően magas színvonalú egészségügyi-turisztikai szolgáltatásokat, programcsomagokat kínálva, ország és régióhatárokon átnyúló utazást és hosszabb távú ott tartózkodást eredményezve" címet viselő projekt az Új Széchenyi Terv Közép-Dunántúli Operatív Programja keretében valósul meg („Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban", KDOP-2.1.1/F-12-2012-0003).

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Kedvezményezett: EGOM MEDHOTEL Kft. A támogatás összege csaknem 871 millió forint.