2015 elején nyit a Medihotel Esztergom****

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 29. 11:34

A 60 százalékos európai uniós támogatással megvalósuló Medihotel Esztergommal**** olyan egészségügyi-turisztikai létesítmény valósul meg, amely hiánypótló, kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt majd a modernebb orvos technológiai eszközökre építve. A nyitás 2115 elejére várható.

A MEDIHOTEL építési munkái továbbra is zavartalanul, a tervezett ütemben folynak. A külső homlokzat teljes egészében megújul a külső nyílászárók a helyükre kerültek, és az épület már a majdnem végleges arcát mutatja. A belső munkálatok során kialakították már a MEDIHOTEL tervezett helyiségeit a hotel illetve a medikai szinteken is, illetve kialakították már négycsillagos hotel szobáit is. Gyakorlatilag elkészültek a gyógyászati blokkban a vizsgáló-kezelő helyiségek, valamint teljes képét mutatja a műtőblokk és a hozzátartozó járulékos helyiségek is.

 

Az építési munkákkal párhuzamosan elkezdődtek és látványosan haladnak a belső szakipari és szerelési munkálatok. A ház víz, csatorna, fűtési és elektromos rendszerinek szerelése folyik a szinteken, beleértve a medikai technológia fogadásához szükséges szakági munkálatokat. Az épület szerkezeti és a funkciókból adódó bonyolultsága miatt nagy figyelmet szentel az építést végző cég az összehangolt építési tevékenységeknek, hiszen egyszerre több szakág dolgozik az épület belső szintjein.

„Az esztergomi EGOM Medhotel**** létrehozása kiemelkedően magas színvonalú egészségügyi-turisztikai szolgáltatásokat, programcsomagokat kínálva, ország és régióhatárokon átnyúló utazást és hosszabb távú ott tartózkodást eredményezve" címet viselő projekt összesen csaknem 871 millió forintos pályázati támogatottságot élvez.