Jól haladnak a turisztikai fejlesztések Baján

Szerző: Pintér Tünde

 2014. március 01. 11:40

Jól halad a 2013-ban elindult, több elemből álló turisztikai fejlesztés Baján – tudtuk meg a város standján az Utazás Kiállításon. A beruházáshoz közel 2 milliárd forint uniós forrást nyert a város önkormányzata.

A régi Ifjúsági Ház felújításával születik meg a Turisztikai Központ várhatóan a nyár végére. Ebbe az épületbe költözik a Fesztivál Iroda, itt kap helyet az Információs Pont és a kerékpárkölcsönző, interaktív kiállítást is létrehoznak. A 400 fő befogadására alkalmas rendezvényterem a konferencia-turizmus lehetőségeit javítja. A Nagy-Pandúr-szigeten „Pandúr–falu" épül.

 

A főszezonban már birtokba vehető ökopark kilátóval, szabadtéri főző és sütögető helyekkel, tanösvénnyel várja a látogatókat. A Nagy-Pandúr-szigetet és a Petőfi Szigetet gyalogos- és kerékpáros híd köti össze, várhatóan az ősztől. A projekt keretében mindezek mellett összesen 12,598 km hosszúságú kerékpárút épül, mely közvetlenül kapcsolódik az EuroVelo 6 Európai Kerékpáros Útvonalhoz. A Halászparton lévő impozáns Vízi színpadot megújítják, megnagyobbítják, új lelátó is létesül.

A településen évente több mint 300 kulturális, gasztronómiai, népművészeti, sport és közösségi rendezvényt tartanak. Az idei év legnagyobb attrakciója a Bajai Halászléfőző Fesztivál mellett az Elisabeth című musical bemutatója lesz, emellett Víziparádé, Motorcsónak EB-VB, Pavarotti Mesterkurzus, Újbor Fesztivál várja a városba érkezőket.