Jól teljesít a Budapest-Madrid közvetlen járat

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. július 26. 18:34

Az új Budapest-Madrid közvetlen járat telítettsége az első hónapban kiemelkedő volt - írta hírlevelében az MT Zrt. Szervezésükben több újságíró is Budapestre látogatott a közelmúltban.

„Budapest, visszaszerzett méltóság" címmel a napokban publikálta a TOP VIAJES utazási témákkal foglalkozó spanyol országos folyóirat a fővárost bemutató terjedelmes cikkét. Az újságírók személyes tapasztalatát láthatják, olvashatják a folyóirat olvasói a 25 oldalas, 42 csodálatos fényképpel illusztrált cikkben.

Buda és Pest legfontosabb látnivalóit külön mutatják be a szerzők. A hagyományos budapesti dunai látképek mellett ugyanakkor saját nézőpontjuk is visszaköszön a megjelentetett képen: helyet kapott a közműcsatornák fedeleit bemutató fotómontázs, az olvasók átélhetik Budapest éjszakai hangulatát a romkocsmákat, a kávéházi atmoszférát, a Lotz Kávéző impozáns belsőjét, a város hétköznapjait és a Nagyvásárcsarnok forgatagát megörökítő képeken keresztül. A cikkből nem maradhat ki Budapest gyógyfürdőkínálata és néhány karakterfénykép sem, amin keresztül a Budapesten élőkkel is "összebarátkozhat" az érdeklődő.A lap főszerkesztője a címoldali témának is Budapestet választotta, amin a Parlament dunai látképet uraló méltóságteljes épülete látható.

A budapesti utazást a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviselete szervezte az IBERIA Madrid-Budapest közvetlen járatának megnyitása kapcsán. A cikk július végi időzítése jelentősen növeli Budapest mint nyári vakációs utazási célpontnak népszerűsítését. Az IBERIA közvetlen Budapesti járatának első hónapja is jól teljesített. A nyitójárat telítettsége az első hónapban csaknem 75% volt, amit kiemelkedőnek kell értékelni. A Magyarországra látogató spanyol turisták éves forgalmának 50%-a a július-augusztus-szeptember időszakban érkezik hazánkba. Ezért is fontos, hogy ebben az időszakban az idén már nemcsak fapados járatok, hanem az IBERIA révén hagyományos légitársaságok is elérhetővé teszik a spanyolok számára hazánkat. A Magyar Turizmus Zrt. madridi külképviseletének előrejelzése szerint a Magyarországra utazó spanyolok száma rekordot fog dönteni és számuk megközelíti a 150 ezer főt, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma akár a 400 ezret is elérheti.