Jön a Tapasok Hétvégéje Badacsonyban

Forrás: turizmus.com

 2020. június 30. 15:32

A tavalyi nagy sikerű Tapasok Éjszakája után idén július elején egy egész hétvégét szentelnek a mediterrán falatoknak a badacsonyi vendéglátóhelyek, helyi megfogalmazásban.

A Gasztrohegy programsorozat keretében megrendezett eseményen lesz pisztráng kápiával és dióval, gambas pil-pil, libamáj briósban, hátszín cukkini ágyon és sok más finom, apró falat.

"A mi tapasaink sem nélkülözik a spanyol virtust és fantáziát, ugyanakkor igyekszünk főleg helyi alapanyagokból dolgozni a magyar tenger partján. Ez persze nem azt jelenti, hogy a fogásokat nem érik "tengeri" behatások! A tökéletes balatoni falatok mellé pedig nagyon jól fognak menni a vulkanikus területen termelt tartalmas borok" - mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs vezetője a hétvégéről.

A badacsonyi tapasok főleg helyi alapanyagokból készülnek

Fotó: Szindbád, az utazó (Gasztrohegy)

A Gasztrohegy egy ősztől tavaszig havonta tematikus hétvégékkel jelentkező programsorozat, melyben 10 badacsonyi, télen-nyáron nyitva tartó vendéglátóhely – étterem, hotel, borbár - vesz részt. A helyek minden hónapban az adott tematika szerint összeállított gasztro programokkal, a badacsonyi borokhoz illő ételekkel várják a vendégeket. Az idén ősszel már harmadik évadába lépő programsorozatban eddig hal-, vad-, szárnyas-, grillételek, „disznóságok”, vega fogások, illetve „nagymamáink receptjei” kerültek a fókuszba.
A Gasztrohegy nem egy fine dining esemény, a lényege az, hogy a vendégek helyi alapanyagokra épülő fogásokat kóstolhassanak végig, kötetlenül. És hogy megtapasztalják, télikabátban is lehet világmegváltó beszélgetéseket folytatni egy pohár bor mellett – állítják a szervezők.
A résztvevő vendéglátóhelyek: Hableány, frissTerasz, Pláne Badacsony borterasz, Bonvino Borbár, Kisfaludy-ház Étterem, Tilia Borvendéglő, Istvándy Birtok és Borműhely, Borbarátok Vendéglő, Tölgyes kúria, Vánkos.

Bővebb információ itt található.