Jótékonysági akció indult #Etesdadokit! címmel

Forrás: turizmus.com

 2020. március 24. 17:45

Az #Etesdadokit! jótékonysági akció keretében budapesti éttermek ebéddel látják el az egészségügyi dolgozókat.

Az akciót Jókuti András, a Világevő gasztrobloggere és Keve Márton séf indította, aki a világ legjobb éttermeiben dolgozott az elmúlt 15 évben, és nemrég költözött haza. Szeretnék a karitatív segítségadást népszerűsíteni Magyarországon, és ebben a helyzetben annyi embernek segíteni amennyinek tudnak. A lebonyolításban és koordinációban a Borganika Budapest és Farkas Kata segít - tájékoztatott a kezdeményezésről az Araz étterem, amely szintén részt vett az akcióban.

Az #Etesdadokit jótékonysági akció keretében Barka Áron séf és Bakonyi Balázs séfhelyettes az ARAZ konyhájában az Uzsoki Utcai Kórház egészségügyi dolgozóinak főzött egészséges, tápláló, meleg ebédet, hisz még a legkiválóbbak is megéheznek.

Az Araz étterem carbonara spagettit és sajttortát vitt a Bajcsy-Zsilinszky Kórház dolgozóinak

Fotó: Facebook/Araz étterem

Az akcióhoz a Facebookon lehet csatlakozni. Amire a szervezőknek biztosan szükségük van van: szakácsok, éttermek, konyhák, beszállítók, hűtők-hűtőkocsik, marketinges, logisztika, csomagolóanyagok és főleg kapcsolatok, hogy hogyan is lehet összeszervezni és eljuttatni az ételt az egészségügyi intézményekbe.

Abszolút elsődleges szempont a biztonság, az éttermeknek a HACCP kívánalmaknak meg kell felelnie, a szakácsok védőfelszerelésben (szájmaszk+kesztyűben) főznek.