Jótékonysági és közösségi futás az Accornál

Forrás: turizmus.com

 2019. április 18. 12:23

Az Accor Magyarország több mint 140 munkatársával vett részt a Vivicitta Félmaratonon. A felkészülés során összegyűjtött több ezer kilométert pénzadomány formájában a Felelős Gasztrohős Alapítványnak ajánlották fel – áll az Accor közleményében.

Az Accor Magyarország és a Felelős Gasztrohős Alapítvány idén először működött együtt, közös jótékonysági kezdeményezés keretében. A vállalaton belüli támogatás keretében a munkatársak a verseny felkészülési szakaszában kilométereket gyűjtöttek, melyek pénzadomány formájában kerültek a támogatott szervezethez.

Idén a Felelős Gasztrohős Alapítvány számára 12 000 kilométert futottak összesen, ami 1.200.000 forint támogatást jelentett. Komlósi Gabriella, az Accor Magyarország HR vezetője hozzátette: „Tudatos CSR stratégiánk részeként korábban a turizmusképzést támogattuk, mint a hotelszektor kiemelkedő hazai foglalkoztatója, valamint Fogyatékosság-barát Munkahelyként fogyatékos embertársaink sportolási lehetőségeihez járultunk hozzá.”

Az Accor adománya a Felelős Gasztrohős Alapítványnak

Fotó: Accor Magyarország

A Felelős Gasztrohős Alapítvány célja az egészséges és fenntartható élelmiszer-fogyasztás népszerűsítése és terjesztése minél szélesebb körben. Az alapítvány célkitűzései összhangban állnak az Accor felelős élelmiszer-gazdálkodást érintő vállalásaival, a vállalat „Acting Here – Planet 21” programjának megfelelően. E program legfőbb célja, hogy 2020-ra átalakuljon szállodáinak világa, a pozitív vendéglátás és a fenntartható fejlődés jegyében.

Az április 14-i félmaratont követően rendezték meg az Accor munkatársai és hozzátartozói számára a „Planet 21 és Családi Napot” a budapesti Gesztenyés-kertben. A vállalat célja az volt, hogy különböző interaktív játékok, workshopok keretében a legkisebbek is elsajátíthassanak olyan tudást, amely formálja világukat, s amivel ők maguk is hozzá tudnak járulni a közös célkitűzéshez, másrészt ezek az élmények nagymértékben elősegítik a még erősebb csapatszellem kialakítását. (X)