Jövő héten nyit a borfesztivál a budai Várban

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 28. 14:12

A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló budai Várban.

A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül - tájékoztattak a szervezők.

A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

Európa legszebb borfesztiváljának tartják a budapestit

Fotó: Budavári Borfesztivál

A Borfesztivált megelőző első szakmai rendezvény már hosszú évek óta a Boregyetem, melyet idén szeptember 2-án, hétfőn rendeznek meg a MOM Kulturális Központban.

Az "Egri Bor Most" program keretében a rendezvényen idén az Egri borvidéket látják vendégül.

Tíz gyönyörű egri bor kóstolójára felfűzve körbejárjuk az Egri Csillag és Bikavér jelenét, az aktuális szabályozási kérdéseket, és azt, hogy milyen szerepe van a legjobb dűlőknek a stílus kialakításában. Bemutatkozik az új borvidéki palack is, az "1552 Eger".

Info: www.aborfesztival.hu

Nyitva tartás:
szeptember 5-6. csütörtök-péntek: 14.00–24.00;
szeptember 7. szombat: 12.00–24.00
szeptember 8. vasárnap: 12.00–22.00

Kapcsolódó cikkek