Jubilál az Accent Hotels: 15 év, 26 szálloda, határon túli terjeszkedés

Forrás: turizmus.com

 2022. október 24. 12:41

Jeles jubileumot ünnepel idén az Accent Hotels: a szállodalánc 15 éve kezdte meg működését Magyarországon. A jelenleg 26 hotelt – ebből hatot Ausztriában – üzemeltető vállalat születésnapi kampánnyal köszönti a kerek évfordulót. Csordás Imre tulajdonos-ügyvezető összegzi az eltelt éveket.

Az Accent Hotels szállodaüzemeltető vállalat 2007 óta nyújt teljes körű szakmai tanácsadást és üzemeltetési megoldásokat szállodatulajdonosok, -befektetők és -hitelezők számára.A szállodalánc alapítása óta folyamatosan bővül: jelenleg 20 magyarországi és 6 ausztriai egységük működik, melyek között a síhotelektől a kastélyszállón és az üzleti szállodákon keresztül a négycsillagos wellnesshotelekig minden fellelhető. Az Accent Hotels által üzemeltetett közel 1900 szállodai szobában 650 munkatárs dolgozik a vendégek kényelméért, akiknek napi feladatait további 35 kolléga támogatja a lánc budapesti központi irodájából – olvasható jubileumi közleményükben.

Csordás Imre

Fotó: Accent Hotels

„Az Accent Hotels alapításakor felismertük azt, hogy a szendvics modellben történő szállodaüzemeltetés – ahol az ingatlantulajdonos egy szállodaüzemeltetőt bíz meg a hotel irányításával és szükség esetén a márkát pedig egy franchise partner hozza – Magyarországon még nem létezett" – idézte fel a kezdeteket Csordás Imre, az Accent Hotels tulajdonos-ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy az elmúlt 15 év üzleti sikerei és a portfólió folyamatos bővülése pozitív visszaigazolása annak, hogy jó döntés volt az üzleti struktúra meghonosítása számukra.

Elmondta, hogy az Accent Hotels életében mérföldkő volt 2017, hiszen ekkor lépték át Magyarország határait a Club Hotel am Kreischberg üzemeltetésének átvételével, amelyet azóta további öt szálloda követett Ausztriában.

"Az Accent Hotels kihívásokkal teli időszakban indult növekedésnek, most pedig szintén olyan éveket élünk, amikor a szaktudás értéke megsokszorozódik. Kollégáink a legnagyobb értékeink, rendkívül összetartó a csapatunk szállodai és központi szinten is, törzsgárdánk jó része pedig már több mint tíz éve a vállalat alkalmazásában áll" – osztotta meg az ügyvezető.

Hozzátette, hogy a közeljövőt a kialakuló gazdasági helyzetre adott megoldások határozzák majd meg, melyből igyekeznek minél eredményesebben kijönni, adott esetben pedig örülnének annak, ha portfóliójukhoz további hazai és osztrák szállodák csatlakozhatnak.

Az Accent Hotels által üzemeltetett 26 szálloda egyike: Art Hotel Szeged

Fotó: Accent Hotels

"Szállodaláncként több egységet összefogva meg tudunk valósítani komolyabb technológiai fejlesztéseket, amelyeket a hotelek egyenként nem feltétlen tudnának kivitelezni. Lépéseket teszünk a minél szélesebb körű digitalizáció irányába folyamataink hatékonyságának növelése érdekében, valamint szeretnénk még nagyobb hangsúlyt fektetni az elhivatott szakértő kollégák felkarolására és fejlesztésére" – mondta Csordás Imre.

A szállodalánc születésnapi kampánnyal is készül, melynek keretében 15% kedvezményt kínál a megújult weboldalán közvetlenül foglaló vendégeinek egészen december 11-ig. Ez idő alatt a közösségi média felületein az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az Accent Hotels elmúlt 15 évébe, értékes nyereményekért játszhatnak, valamint közelebbről megismerhetik a szállodalánc törzsgárdájának tagjait.