Jubileumi közgyűlést tartott a MUISZ - KÉPGALÉRIÁVAL

 2014. június 04. 21:07

Betöltötte a 40. évet a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége, ebből az alkalomból rendhagyó, ünnepélyes, mégis oldott hangulatú közgyűlésre hívta össze a tagságot és az érdeklődőket a szervezet a Széchenyi Fürdőbe.

Június 4-én szinte teltház mellett zajlott a négy évtized emlékei, változásai és a jövő feladatinak jegyében eltelt délután, amelyen köszöntötte a szervezetet többek között Nemes Andrea, az NGM főosztályvezetője, videóüzenetben gratulált Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgatója, megköszönte az együttműködést Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója, de megtisztelte jelenlétével Komoróczki István államtitkár is, aki a következő kormányzati struktúráról is beszélt.

115 kép 40 éves a MUISZ - jubileumi közgyűlés, 2014. június 4., Széchenyi Fürdő

Nemes Andrea kiemelte: a jövőbeni célok között a legfontosabb a versenyképesség növelése, ezt segíteni fogják az uniós pályázatok is, amelyek 60%-át gazdaságfejlesztésre fordítják majd. Ugyanakkor felhívta a figyelmet az utaztatók is próbára tevő kihívásokra is, mint a dinamikus csomagolás és az újfajta kommunikáció. Mint fogalmazott, a tárca továbbra is örömmel működik együtt az utaztatókkal és megköszöni a szövetség által tett javaslatokat, indítványokat, észrevételeket.

A szövetséget a nemzetközi utazási irodai szervezet, az ECTAA is köszöntötte levélben, a szervezetnek 1974 óta tagja a MUISZ.

Az eseményen kiadónk főszerkesztője, Szebeni Zsolt is visszaemlékezett az elmúlt 40 év fordulataira és állandóságaira, hiszen – mint kiemelte – nincs új a Nap alatt, ahogyan az ötletek, úgy a lobbitémák is ismétlődnek, még ha a világ olyan sokat is változott négy évtized alatt.

 

Molnár Gabriella elnöki beszámolójában összefoglalta az elmúlt fél év fontosabb eseményeit és a szövetség előtt álló fontosabb tennivalókat, folyamatosan napirenden tartják a fekete utaztatás, az áfa, a fővárosi parkolás. Mint mondta, a Ptk. változásaira való tekintettel új ajánlás készül a szervezők és viszonteladók közötti szerződésre. Dolgoznak egy széleskörű kedvezményrendszer tető alá hozásán is, amely az irodák alkamazottainak is kedvezményeket biztosítana például benzinkutakon, áruházláncoknál. Folytatják a továbbképzéseket, és fontos cél a tagtoborzás, a tagok aktivizálása is. Utóbbit szolgálják majd az új kezdeményezésként útnak indított MUISZ-vacsorák, melyre mindig egy-egy szakma számára fontos személyt hívnának meg, az első alkalomra a Colombus Étteremhajón kerül sor, a vendég Horváth Viktória helyettes államtitkár lesz.

Elhangzott: a szövetség visszaváltoztatja nevét magyar Utazási irodák Szövetségére, amely a nagyközönség és a szakma, a széleskörű közvélemény számára is könnyebb és jobban használható. Ehhez új arculat is készül.

A  közgyűlésen elismerések átadására is sor került. Az Év utazási irodása díjat Forrai Katalin, a Weco-Travel munkatársa kapta. Oklevéllel köszönték meg a sok éves közös munkát Sonja Jelinkovának, a szlovák, és Marin Skenderovic, a horvát képviselet vezetőjének. Marin Skenderovic rövid, több érzékszervvel is befogadható prezentációt is tartott Horvátországról, koktélokkal és vidám dalmát zenével örvendeztette meg a jelenlévőket.

Az esemény végén a 40. születésnapi torta felvágása sem maradt el.

/