Az ország legjobb éttermeivel érkezik a Debrecziner Gourmet Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2023. június 04. 14:56

A Debrecziner Gourmet Fesztivál 7. alkalommal várja a finom fogások szerelmeseit Debrecen zöld szívében, a Nagyerdei Parkban, ez alkalommal június 16-18. között.

A MASTERGOOD támogatásával megrendezett fesztivál a vidéki gasztronómiát hivatott bemutatni, ahol az éttermek és bisztrók mellett cukrászatokat, kisüzemi sörfőzdéket, kávépörkölőket és pékséget is találni.

Ezen a hétvégén Soprontól Karcagon át, Budapesten és Encsen keresztül egészen Debrecenig kalandozhat a látogató a gasztro-térképén. idén a „Nyári emlékeink” ihlette menük nyűgözik majd le a közönséget, a fogások nosztalgikus érzéseket idéznek majd fel, a balatoni lángostól a nagyi titkos receptjein át a baráti sütögetésekig.

A fesztivál szakmai iránymutatásáért idén is Thür Ádám, a Michelin Guide-ba bekerült debreceni IKON Étterem séfje felel, aki mellett Jókuti ’Világevő’ András gasztroblogger kalauzolja a közönséget a pazar étel- és italkínálatok, színpadi show-k között egész hétvégén.

debrecziner

A Debrecziner Gourmet Fesztivál 7. alkalommal várja a finom fogások szerelmeseit Debrecen zöld szívében, a Nagyerdei Parkban

Fotó: Debrecziner Gourmet Fesztivál

Nyári emlékeket megidéző menüivel érkeznek a gasztropalettára A Leves + Borsod Burger (Miskolc), az Anyukám Mondta (Encs), a Babka (Budapest), a Sajt és Kence, a Grillakadémia, a Horgonyzó Kisvendéglő (Tiszalök), az IKON Étterem, a Jardin Cukrászda, a Kiss-Virág Cukrászda (Vámospércs), a Ladányi Cukrászda, a Macaron Bites, a Malom Udvar (Bér), a Mirage (Hajdúszoboszló), a Nimród Bioszálloda és Bioétterem (Karcag), a Next Bistro, a NPK BEEF (Pécsvárad), a Panificio Il Basilico, a Rednekk BBQ, a RUTIN Gasztrolubickoló (Budaörs), a Sárréti Chilifarm (Tetétlen), a Szomszéd Bisztro, a Wellington Coffee and Pie és a Wok to Box.

Italkínálatban prémium alapanyagokkal működnek a kioszkok, a legjobb minőségű borok, gin különlegességek és pálinkák szortimentjéből választhat a látogató. Ott lesz többek között a Koktél Színház, a Buborék Pont, a Bestillo (Boldogkőváralja), a Bortárság, a Boutiq’ Bar, a Divino Debrecen és a Hübris Sörfőzde (Székesfehérvár), a Nagyerdei Pálinkaműhely, továbbá a Visit Debrecen elhozza a „Debrecen város bora” címet szerzett válogatását. A speciality kávézás hazai úttörője, a One Eleven Sopronból hozza a koffein boost-ot, melyet az AVE Ásványvíz hűsítő tisztasága kísér.

A programkínálat egyik legizgalmasabb dobása idén a szabadtéri báránysütés. Az erdélyi, Madarasi Hargita hegység lábánál található vidéki legelőről származó két berke bárány lassú tűzön, assado kereszten készül, amit a közönség meg is kóstolhat a sütés végén. A „Kapjuk szét a marhát” nevet viselő programhoz az NPK Beef pécsváradi farmjáról Charolais marhagerinc érkezik a színpadra, melyet Kövesdi Frigyes séf részeire bont, és később ezek a részek a közönség konyháiba kerülhetnek.

debrecziner

A fesztivál hétvégéjén Soprontól Karcagon át, Budapesten és Encsen keresztül egészen Debrecenig kalandozhat a látogató a gasztro-térképén

Fotó: Debrecziner Gourmet Fesztivál

A Miele látványkonyhájában a legmodernebb és legokosabb technológiáival főznek olyan hazai, legendás séfek, mint Bíró Lajos, Kiss Sándor, Nemesvölgyi Attila, Pataky Péter, Thür Ádám, vagy Molnár Attila kávéguru, akik élő műsorokban, beszélgetésekben mutatkoznak be.

Idén sem maradhat ki a programkínálból a gasztro-irodalom: Mautner Zsófi, a CHILI & VANILIA blog szerzője elhozza szerelemprojektjét, felújítva Kövi Pál: Erdélyi lakoma című kultikus, gasztro-kultúrtörténeti jelentőségű kötetének 150 receptjét, melyből egyet el is készít a színpadon.

A budapesti Babka Étterem közel-keleti fogással jelentkezik a porondon, majd a grillmesterek kerekasztalbeszélgetésen osztják meg a nyáron oly népszerű grillezésekhez, kerti sütögetésekhez hasznos tanácsaikat. A standok mellett a street food kiállítók látványsütésekkel készülnek. A szabadtéri kóstolót idén gasztro show-k, közönségkedvenc előadások és zenei produkciók színesítik.

Pénteken már teljes kínálattal nyit a fesztivál, ahol a Nagyerdő természetközeli nyugodt, laza, függőágyakkal és babzsákkal kiegészített piknikes hangulata mellett igazi fesztiválélménnyel várják a látogatókat. A közönségkedvenc Blahaluisiana vasárnap 18 órakor lép színpadra hogy lezárja a 7. Debrecziner Gourmet programjait.

A záró napon nyereményjáték sorsolásra kerül sor, melyen értékes ajándékok találnak gazdára a vendégek között: borválogatással, ajándékutalvánnyal és Miele háztartási eszközökkel térhetnek haza a szerencsés vendégek. A játékban történő részvétel feltétele az, hogy szavazzanak arra, ki vigye haza az év kiállítójának járó bronz szobrocskát, a „Debrecziner Vándordíjat”.

Két újítással találkozni a jegyárakban: azon családok számára, akik a kisebbeket is szeretnék bevonni a gasztronómiai felfedezésekbe, létrehozták az „Ínyencék” családi jegyet, valamint a gasztronómia iránt fogékony debreceni egyetemistának szól az „Uni Gourmet” kedvezményes jegy- és bérletkínálat. A normál jegytípusok június 8. éjfélig még „Lazy Bird” bevezető árakon érhetőek el. 12 éves kor alatt és 65 év felett vagy nyugdíjas igazolvánnyal ingyenesen látogatható a 7. Debrecziner Gourmet Fesztivál.

Az elővételben vásárolt jegyek és bérletek mellé Debrecziner Gourmet kristálypohár társul, míg a helyszínen már csak vásárolni vagy bérelni tudnak a látogatók 1.500 forintos áron. A fesztiválon a borokat kizárólag ezekben a poharakban szervírozzák.

Idén teljesen készpénzmentessé válik a fesztivál, így a standoknál elhelyezett, érintésmentes kártyás fizetésre alkalmas terminálokon keresztül lehet majd vásárolni.

A Debrecziner Gourmet Fesztivál híreiről és jegyinformációról a rendezvény weboldalán értesülhetnek az érdeklődők.