Kacsamester a szállodában

Forrás: turizmus.com

 2018. február 05. 13:44

Cicák és kutyák után már a kacsák is polgárjogot nyertek az amerikai Memphis egyik szállodájában.

No, nem a konyháról van szó, hanem egy régi és szokatlan tradícióról: egy, ezzel a feladattal megbízott szállodai alkalmazott naponta átterelgeti a madarakat a piros szőnyeges hallon keresztül a márványszökőkúthoz, akik ott fürdenek és vizet szürcsölnek.

Az ötcsillagos, 1925-ben nyílt, csupa márvány és üveg Peabody Hotel vezetése büszke erre a furcsa hagyományra, no meg a 64 éves Jimmy Ogle-ra, aki komoly arccal kíséri az öt kacsát naponta kétszer egészségügyi sétájukra.

A hotel – amelyben természetesen minden megtalálható, ami szokásos egy ilyen amerikai házban, az antik bútoros szobáktól, szaunavilágtól, biznisz centertől, fitnesztől és spatól a francia étteremig és olasz bárig - három hónap után cseréli le az állatokat, küldi vissza farmjukra és hozat újakat, a vendégek pedig nem győzik fotózni a különös látványt.

Kacsák a hotelben

Fotó: Peabody Hotel

Az uniformisba öltözött kacsamester és az állatok képe naponta bejárja a világhálót és nyújt igen olcsón kiváló reklámot a szállodának, amely amúgy semmiben nem különbözik a hasonló luxus szállodáktól.

Arról nem szól a Bunte híradása, hogy mi történik, ha egy kutyával érkező vendég összetalálkozik a hallban a kacsa felvonulással…