Gerendai Károly vezetésével nyit újra a legendás Kádár Étkezde

Forrás: turizmus.com

 2024. június 05. 15:33

Ősszel ismét kinyit a legendás Kádár Étkezde a Klauzál téren, miután az ingatlant és a brandet is megvásárolta Gerendai Károly. Az étteremtulajdonos ígérete szerint „minden marad a régiben, ahogy a vendégek megszokták”.

A szemfülesebbek már a Gourmet Fesztiválon is kiszúrhatták, hogy a Kádár Étkezde önálló standdal jelentkezik. A kínálatában volt sólet, marhapörkölt tarhonyával, főtt marha is meggy- vagy paradicsommártással, ami annak az előjele volt, hogy a népszerű kifőzde feltámadhat – írja az Index.

„A Kádár Étkezde olyan színfoltja volt a városnak, amit nem szabad veszni hagyni” – nyilatkozta a lapnak Gerendai Károly.

A kötelező felújítást követően a régi étlappal és a bútorokkal nyílik újra az étterem

Fotó: We Love Budapest/Szabó Gábor

A vállalkozó Costes nevű étterme kapott elsőként Michelin-csillagot Magyarországon, 2010-ben, majd 2016-ban Costes Dowtown étterme, két éve pedig a szintén a cégcsoporthoz tartozó Rumour by Rácz Jenő éttermük is csillagot kapott.

Gerendai tervei szerint a kötelező felújítást követően a régi étlappal és a bútorokkal nyílik újra az étterem, még a fotók a falon sem fognak változni, sőt a lambéria is megmarad, talán még az agancsok is.

Ami viszont biztos, a konyha Takács Lajos séf régi receptúrája mentén megy tovább. „A régi Kádárt szeretnénk újraéleszteni, és nem egy másik Kádár nevű helyet nyitni” – mondta Gerendai, vagyis mindenben igyekeznek a hely szellemiségét és a működési modellt megőrizni.

Terveik közt csupán egyetlen lényeges változás szerepel: az ebédidő leteltével nem zárnak be, a jövőben tehát vacsorázni is mehetünk  majd a Kádárba, ahol egykor olyan hírességek is megfordultak, mint Honthy Hanna, Gobbi Hilda, Marcello Mastroianni, Sylvester Stallone, Nobel-díjas tudósok, vagy éppen a magyar vízilabda-válogatott tagjai.