Kalla Kálmán életműdíjról és a vendéglátás valódi céljáról

Forrás: turizmus.com

 2019. november 01. 11:10

Kőrösi Csoma Sándor Életműdíjat kapott a Turizmus Summit 2019 keretében Kalla Kálmán mesterszakács, szakíró, a Gundel Étterem egykori séfje. Ebből az alkalomból készített vele interjút a Trend Fm rádió.

Két év híján fél évszázada dolgozik a szakmában a neves szakács, aki a műsorban elmondta: az életműdíj szempontjából pályája minden egyes állomását fontosnak tartja.

1961-ben szegődött el tanulónak az egykori Duna szállodába. Itteni mestere később magával vitte a szálloda helyén felépült InterContinentalba, ahol tíz évig dolgozott. Majd átcsábították a még építés alatt álló Forum Hotel Budapestbe, újabb tíz évre. Ezután a washingtoni magyar nagykövetség konyhafőnöke lett, majd a Gundel Étteremben töltött el 15 szép évet.

Kalla Kálmán átveszi a Kőrösi Csoma Sándor Életműdíjat Orbán Viktor miniszterelnöktől és Guller Zoltántól, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójától a Turizmus Summiton

Fotó: MTÜ

„Legjobb munkahelye” azonban saját vendégháza, amelyet a Bakony lábánál található Sümegprágán üzemeltet napjainkban, hiszen itt „nincs főnök, nincs beosztott”, a vendégek rábízzák, mit főzzön nekik, ő pedig kimegy a piacra, megveszi a legszebb árut, és azt készíti el.

Hitvallása, hogy nem a Michelin-csillagot kell hajkurásznia egy vendéglátóhelynek, hanem azt kell elérnie, hogy a vendég elégedett legyen és kellemesen érezze magát.

Az interjú meghallgatásához kattintson a nyílra!

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsorvezető: Érczfalvi András, a Trend FM Monitor Délután műsorvezetője.
A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).