Kamilla, köles és homoktövis a sütiben – desszerttúra az Alföld szívében

Forrás: turizmus.com

 2022. április 27. 15:46

Alföldi kamilla, kisújszállási vadrizs, kunsági köles, homoktövis – többek között ezekből a nem mindennapi, azonban a térségre jellemző hozzávalókból készülnek azok az egyedi, különleges desszertek, amelyeket Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobbak között számon tartott éttermei alkottak meg.

Az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület közreműködésével, a megye legelhivatottabb vendéglátóhelyei azért fogtak össze Mautner Zsófi gasztroblogger, a megye gasztronagykövete vezetésével, hogy megmutassák a vidéki gasztronómiára fogékony közönségnek: az Alföld szívében is számos kulináris érték, fejlődés és felfedeznivaló akad.

A program első évében a hangsúly a desszerteken, édességeken van, amelyeknek a környéken igen nagy hagyománya van. A térség jellegzetes alapanyagait, kulináris örökségét és tájjellegű gasztronómiai hagyományait új formában bemutató, kreatív desszerteket a részt vevő éttermek idén májustól év végéig étlapon tartják, azokat egész évben bárki megkóstolhatja.

Aki vállalkozik egy desszertúrára, ezeket az állomásokat keresse fel:

  • Kamillaszirupos rumbaba – Mariska étterem, Tiszafüred
  • Jászkun kölestorta – Park Étterem, Berekfürdő
  • Kisújszállás kincsei – vadrizses tortácska - Horváth Kert vendéglő, Kisújszállás
  • Szilvalekváros Ferdinánd tekercs – Ferdinánd bisztró, Kunmadaras
  • Szolnoki aranygömb homoktövissel – Aranylakat Bisztró, Szolnok
  • Habos isler 2022 – Garden Hotel, Szolnok
  • Mezőtúri baklava – Hercegasszony birtok, Mezőtúr
  • Birsalmapálinkás pite – Nimród Bioszálloda és Bioétterem, Karcag

 

Tessék választani!

Fotó: Alföld Szíve TTE

A kezdeményezés célja kettős: egyrészt arra motiválni a vendégeket, hogy az Alföld szívében fedezzék fel a legismertebb turisztikai desztinációkon túli településeket is, másrészt, hogy a figyelemfelkeltő kulináris ajánlattal a főszezonon átívelő utazást is bátorítsák – tájékoztatta lapunkat Galó Anita, a turisztikai egyesület titkára.