Kamionverseny a Hungaroringen

Forrás: hungaroring.hu

 2014. december 23. 15:09

25 év kihagyás után 2015-ben ismét kamionversenyt rendeznek a Hungaroringen, szeptember 5-6-án. Az Európa-bajnokságot még érdekesebbé teszi , hogy Kiss Norbert személyében magyar pilóta az Európa-bajnoki cím védője, a 18 éves Major Benedek pedig a mezőny legfiatalabb pilótája.

Érdekesség, hogy a többi sorozattal ellentétben itt két teljes értékű versenynapot rendeznek, vagyis mindkét napon tartanak szabadedzést, időmérőt (Q1 és superpole), valamint két versenyfutamot. További bónusz, hogy a sorozat jogtulajdonosának filozófiája szerint közel kell hozni a sportágat a szurkolókhoz, így a napijeggyel mindenki betekinthet a kulisszák mögé, vagyis végigsétálhat a kamionok között a depóban. A jegyeket a Formula–1-hez hasonlóan az Ostermann Forma 1 Kft. értékesíti.

„A kamionversenyek roppant népszerűek és nem véletlenül, hiszen nagyon látványos, amikor húsz-huszonkét, egyenként öt és fél tonnás szörnyeteg sofőrje a gördülő rajtnál rálép a gázpedálra – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Hát még amikor előzgetni kezdik egymást... Az utóbbi évek tapasztalatai alapján nagyon jó és izgalmas versenyekre van kilátás a hungaroringi hétvégén is, s mivel a magyar nézőknek van kiért szurkolniuk, nagy érdeklődésre számítunk. A számok egyébként is azt mutatják, hogy minden helyszínen a figyelem középpontjába kerül a küzdelem: az idén a Nürburgringen 175 ezer néző szurkolta végig a versenyeket, de Le Mans-ban és Mostban is majd' százezren voltak rá kíváncsiak.