Kampány a nemzeti parkok népszerűsítésére

Forrás: MTI

 2014. március 07. 13:34

A magyar nemzeti parkok kampányának célja, hogy felhívja a figyelmet Magyarország nemzeti parkjaira, ökoturisztikai kínálatára és az ország természeti értékeire.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tájékoztatása szerint ezt hangsúlyozta Rácz András, a tárca környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a kampány csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A tárca közleménye szerint a helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy 300 ökoturisztikai létesítmény található Magyarországon, amelynek felét a nemzeti parkok üzemeltetik, és évente 1,4 millió látogatót vonzanak.

A jövőben egységes arculattal, közös logóval jelennek meg a nemzeti parkok. Egy helyen érhetők el a legfontosabb információk, így például a természeti örökségi helyszínek bemutatását szolgáló kínálat.

A kampány részeként olyan hiánypótló kiadványok jelennek meg, amelyek bemutatják Magyarország tíz nemzeti parkját, egyebek mellett ökoturisztikai kínálatukat, az egyre népszerűbb nemzeti parki termék védjegyet vagy például a barlangok látnivalóit.
A helyettes államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy az állami természetvédelem mellett szükség van az együttműködésre civil kezdeményezésekkel - közölte a VM.