Kapszulahotel Svájcban

Forrás: turizmus.com

 2018. november 04. 14:57

A kis pénztárcájúaknak ajánlják a nemrég megnyílt luzerni Capsule Hotelt, ahol az utazók egy átlagos svájci szállodai éjszaka árának negyedéért tudnak megaludni.

A kapszulahotelek trendje Japánban indult el, ahol főleg helyhiány miatt találták ki, és elsősorban fiatalok veszik igénybe ezt a szállásfajtát. A  közelmúltban elkezdett terjedni a világ más részein is: 2018 elején Londonban nyílt meg egy hasonló szálláshely. Svájcban inkább a divatot követik ezzel az új szállodával, ami Luzern óvárosában, a vasútállomástól kevesebb, mint 10 perc sétára található.

Az átlagos ár negyedéért meg lehet szállni a kapszulaszobában

Fotó: vagabond.se

Többféle kapszulaszobát alakítottak ki, némelyik kétágyas, a másik csupán egy személyre lett tervezve.  A legolcsóbbak ára 48 svájci franknál kezdődik, ami itt csekély összegnek számít. Minden kapszula tartalmaz ágyat, internet-hozzáférést, széfet, USB-csatlakozó pontot, tükröt és szabályozható fényű lámpát. Zuhanyzó és fürdőszoba is a turisták rendelkezésére áll. A standard „szobák” mellett van, amelyikben tévé is található, a „prémium kapszulák” pedig kicsit nagyobbak.

A szálloda a Hirschengraben Coworking + Innovation Space vállalkozás részét képezi.

Kapcsolódó cikkek

Szállodák rákbetegeknek

2018. október 09.

Sikeres turisztikai startupok

2018. október 04.