Karácsony: 3 tipp a professzionális konyhákban dolgozóknak

Forrás: turizmus.com

 2021. december 07. 13:42

Karácsonyi céges partik és családi vacsorák – egyesek számára ez az év legszebb időszaka, de a szakácsnak ez egyet jelent: munkát. Az ünnepi szezonban szinte minden étterem tele van, és a konyhában töltött napok stresszesek és hosszúak.
Szekeres Tibort, a Rational Magyarország vezető értékesítési igazgatóját kérdeztük, mit ajánl ezekre a napokra az ünnepi időszakban.

Tibor, Ön is több évet dolgozott a vendéglátóiparban, így nagyon jól tudja, milyen a konyhában karácsonykor. Milyen tanácsot adna kollégáinak?

A karácsonyi időszak mindig kivételes időszak, hiszen minden percet ki kell használni. Amint lehetségessé vált, elkezdtem az éjszakai időszakot is a főzésre használni. Ma részletesen bemutatom ügyfeleimnek az iCombi Pro és az iVario Pro éjszakai főzési funkcióját. Például az éjszakai sütés funkciót a kombipárolóban ajánlom különféle húsokhoz és szárnyasokhoz, mint például a kacsa-, liba- vagy marhasült. Azok az intézmények, amelyekben az iVario készülékünk is helyet kapott, hatékonyabban tudják kihasználni az éjszakai időszakot, mivel akár éjszaka is főzhetik és párolhatják például a marhahúst vagy a vadhúst. Számomra nemcsak az időnyerésről van szó, hanem a kíméletes főzésből adódó ételminőségről is. A hús különösen puhává és lédússá válik, a súlyveszteség pedig jelentősen csökken.

Az éjszakai sütés funkció a kombipárolóban ideális kacsa-, liba- vagy marhasülthöz

Fotó: Rational/Shutterstock

Ez azt jelenti, hogy előtermelést javasol?

Igen, ez egy teljesen logikus lépés a karácsonyi időszakban. Ha az ételt előre elkészítjük, és gyorsan lehűtjük, az akár több napig is megőrzi minőségét. Az iCombi Pro rendelkezik Finishing funkcióval is, amellyel az előre elkészített, hidegen tartott ételeket is befejezhetjük röviddel a felszolgálás előtt. Ez a büfétálalásnál is működik – előre készített, hűtött és GN edényekben tárolt ételeknél.

Tibor, köszönjük a javaslatokat. Van még egy utolsó titkos tippje olvasóinknak?

Nem igazán hiszem, hogy ez egy titkos tipp, de fontosnak tartom, hogy ne veszítsük el a karácsonyi hangulatot az ünnepi időszakban a konyhában uralkodó stresszben sem. Segíthet egy kis ajándék a csapatnak vagy egy karácsonyi dal meghallgatása a rádióban. De az iCombi Pro is kínál valami különlegeset: egyszerűen állítsa be a csengőhangot különleges karácsonyi dallamra. Nem tudja, hogyan kell ezt csinálni? Hívja a ChefLine-t a +36 30 752 3310-es számon, és mi eligazítjuk; vagy nézze meg ezt a rövid videót a YouTube-on: https://youtu.be/5ehT_kQkw-o

Az iCombi Pro csengőhangja karácsonyi dallamra is beállítható

Fotó: Rational

(X)