Karantént rendeztek be a siófoki Napfény Hotelben

Forrás: turizmus.com

 2020. március 27. 17:32

Miközben a hazai szállodák a túlélésért harcolnak a koronavírus-járvány miatt, a siófoki Napfény Hotelben most is pezseg az élet. Az üzemeltető ugyanis ingyenes karantént biztosít azoknak a külföldi munkából hazatérő magyaroknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudják elszeparálni magukat otthon.

A borsonline.hu-n megjelent cikk szerint a szálloda üzemeltetője, Tóth Gergely sokáig reménykedett abban, hogy április végére minden visszatérhet a régi kerékvágásba, de már nem bízik benne.

A szállodában jelenleg 55-en laknak, két hét után jövő kedden lesz az első kiköltözés, de már újabb nyolc ember regisztrált a következő „turnusra”. Az összes európai országból jönnek a hotelbe, de vannak, akik Vietnamból vagy a Maldív-szigetekről érkeztek.

Az üzemeltetőnek egy saját szállodája is van a közelben, aminek a konyháját csak azért használják, hogy a napi háromszori ellátást biztosítani tudják a vendégeknek. A technikai személyzet felügyeli az épületet és osztja ki az ételeket. Ennek során az egészségügyi protokollt betartva kesztyűben és maszkban viszik az ajtók elé a bedobozolt ételeket. Kopogás után lerakják a csomagot, ahonnan a vendégek néhány perc múlva elveszik azokat.

Kétnaponta mennek vásárolni, egy Facebook-csoportban kommunikálnak. Az ételek változatosak, a sült húsoktól elkezdve a tésztákon át a főzelékekig. A környékbeli éttermek és pékségek is segítenek.

Szakmai tudásával egy helyi orvos, Nagy Gábor is segíti a karanténhotel zavartalan működését.