"Kasszasiker" a reptéren a Sauska-hónap

 2014. augusztus 01. 15:16

Nem csak az utazóközönségnél, hanem a pénztárgépeknél is teljes sikert arattak a villányi és a tokaji Sauska-borok, amiket egy hónapon keresztül kóstolhattak a Budapest Airport utasai.

A magyar repülőtér immár hagyományosan kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a SkyCourtban külön kereskedelmi akciókkal is segítse a hungarikumok bemutatását és eladását.

 

Nem kevesebb, mint 418%-al sikerült megnövelni egyetlen hónap alatt a villányi és tokaji Sauska-borászat termékeinek eladását a budapesti repülőtéren. Júliusban az immár hagyományos hármas promócióban (repülőtér-termelő-duty free üzlet) háromféle Sauska-bor kóstoltattak az utasokkal a SkyCourtban (Sauska Merlot, Sauska Cuveé 7 és Sauska Birtok Furmint) és tizenkét félét lehetett megvásárolni a Heinemann Duty Free üzleteiben. Így, akinek megtetszett a Sauska-borok elegáns ízvilága, rögtön vásárolhatott is magának egy-két tételt akár saját fogyasztásra, akár ajándékba. A Sauska-borászat elegáns minimál-designjához pontosan illeszkedő díszdobozos kiszerelést is kifejezetten erre a repülőtéri akcióra vetették be.

 

A Sauska-borászat családi vállalkozásként indult Magyarország talán két leghíresebb borvidékén, az elsősorban vörösborairól híres villányi régióban (főleg Nagyharsány környékén) illetve a tokaji borvidéken (itt a legtöbb dűlő Mád környékén fekszik). A nyári forgalomban az utasok körében nagyon népszerűek voltak az egyre divatosabb rozék, de a Cabernet Sauvignonból, a Birtok Furmintból és az örök tokaji slágerből, az 5 Puttonyos Aszúból is jelentős mennyiséget adtak el. A mostani bor-promóciót megvalósítását anyagilag is segítette a hazai termékeket támogató Agrármarketing Centrum, az AMC.