Kastélyos közgyűlés a természetben

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 24. 18:11

Igazán rendhagyó helyszínen, a kétútközi Graefl Major kerti pavilonjában tartotta a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége idei közgyűlését, ügyelve a tagok biztonságára és egészségére.

A szeptember 22-én megrendezett közgyűlésen szó esett a kastélyok jelenlegi helyzetéről, és az őket érintő visszaesett rendezvények piacáról, valamint a jövőbeli tervekről is. Az idén elmaradt Heritage Hotels of Europe díjátadó gála ceremóniát a 2021-es évre tolták át, és ennek megfelelően az ehhez kapcsolódó aktivitásokat is.

A tagok bíznak benne, hogy a következő szezonban, mind az események és rendezvények tekintetében, mind az egyéni foglalásokat érintően rendeződik a helyzet. A kastélyok egyöntetűen arról számoltak be, hogy a belföldi foglalom erősen felélénkült, és a nyári szezon némileg enyhítette az idei év kiesését. A történelmi épületek vendéglátói azt tapasztalták, hogy a nagy terek, parkok, a „világvégi” bájos kis települések még inkább vonzó desztinációk lettek a vírushelyzetben.

Kastélyszállodások a Graefl Majorban

Fotó: MKTÉSZ

A vezetőség beszámolt arról is, hogy 6 új tag jelentkezője van a szövetségnek, de továbbra is várják azon kastélyosok jelentkezését, akik az idei évben díjtalanul szeretnének csatlakozni hozzájuk, és ezáltal nemzetközi szervezetnek is tagjává válni.

A rendhagyó közgyűlés után a részvevők megismerkedhettek a szinte 100 százalékban önellátó biogazdasággal, ahol az idei évtől egy csütörtöktől vasárnapig nyitva tartó fine dining étterem is üzemel. A majorság visszanyúlik őseink gazdálkodásához, azon túl, hogy saját tejtermékeket állítanak elő, valamint a húsok, a fűszerek, az összes gyümölcs és zöldség a saját kertjükből való, így gyakorlatilag „0 km-es” konyhát üzemeltetnek, hamarosan vermet is ásnak télire a zöldségeknek.