Katalónia két hétre bezáratja a vendéglátóhelyeket

Forrás: MTI

 2020. október 15. 11:35

Katalónia két hétre bezáratja a vendéglátó egységeket és több korlátozó intézkedést is bevezet, hogy a súlyosbodó járványügyi helyzetet visszájára fordítsa a térségben – jelentette be az autonóm tartomány kormánya.

A pénteken hatályba lépő rendelkezés szerint az éttermek elvitelre, vagy házhozszállításra készíthetnek ételt, de vendégeket nem fogadhatnak. Nem nyithatnak ki a kaszinók és a játéktermek sem.

A kereskedelmi egységek 30 százalékos, a kulturális és sportközpontok 50 százalékos létszámmal üzemelhetnek. A felsőoktatásban visszatérnek a távoktatásra, továbbá a sportversenyeket is felfüggesztik 15 napra.
A helyi kormány tájékoztatása szerint az esetszámok ismét emelkedni kezdtek az utóbbi időben, egy nap alatt több mint 1600 új fertőzöttet és 23-an elhunytat regisztráltak, valamint több mint ezer Covid-beteget kezelnek kórházakban.

A vendéglátás felfüggesztését jelentette be az észak-afrikai spanyol exklávé, Melilla is. A kéthetes intézkedés ott vasárnap lép életbe.

Katalóniában az éttermek elvitelre készíthetnek ételt, de vendégeket nem fogadhatnak két hétig

Fotó: 123rf.com

Spanyolország több mint nyolcezer településéből mintegy 650-ben van érvényben valamilyen korlátozó intézkedés a koronavírus miatt. 45 városban a szabad mozgást is korlátozták, ami összesen 5,6 millió embert érint a 47 milliós országban.

Az új típusú koronavírus megjelenése óta regisztrált fertőzöttek száma szerdán átlépte a 900 ezret. Az előző 24 órában több mint ötezer új esetet igazoltak a szűrővizsgálatok, a vírus következtében a járvány kezdete óta összesen 33 413-an hunytak el – közölte a spanyol egészségügyi minisztérium.