Katedra a Danubius vezető munkatársainak

Forrás: turizmus.com

 2017. május 19. 12:01

A szállodalánc paradigmaváltást hajt végre vezetőképzési programjában – tájékoztatta szerkesztőségünket a Danubius Hotels Group.

Már harminchat munkatárs vett részt a gyakorlatorientált képzésen. A résztvevők a leghatékonyabb vezetői szemléletet sajátítják el, megtanulják azokat a technikákat, amelyekkel eredményesen tudják saját szállodai csapataikat irányítani és motiválni.

A folyamatos szállodarekonstrukciók és szolgáltatásfejlesztések mellett a szállodalánc hazai központja 2016-ban indította el új vezetőképző programját, a Katedrát, amelynek célja nemcsak az önismeret fejlesztése, hanem az is, hogy a résztvevők gyakorlati feladatokon keresztül megtanulják azokat a technikákat, amelyeket később irányítóként a mindennapokban is alkalmazni tudnak saját munkaközösségükben. Legyen szó akár csapatmotivációról, teljesítményértékelésről, vagy hatékonyságnövelésről.

Fotó: Danubius

A Katedra keretein belül egy-egy csoport hét hónapon át tartó tréningsorozaton vesz részt, ahol havi egy-két napos intenzív képzés keretein belül sajátítják el az ismeretanyagot. A programban nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlatra, a tréning mintegy 80 százalékát ez teszi ki. A májusban végzett 3 csoport tavaly októberben kezdte meg a képzést, velük együtt összesen 10 csoport vesz részt a 2016-2018-as időszakban.

Fotó: Danubius

„Korábban is tartottunk vezetőképzéseket, de a tavaly bevezetett Katedra minden eddiginél komplexebb tudást, illetve szemléletmódot nyújt a résztvevőknek. Célunk az, hogy a vezetőink még biztosabb önismerettel rendelkezzenek, s birtokában legyenek a megfelelő eszközöknek a sikeres munkavégzéshez és saját csapatuk irányításához” – mondta az új képzési programról Temesvári Zsolt, a Danubius Hotels képzési és szervezetfejlesztési igazgatója.

„Olyan önismeret-alapú képzést állítottunk össze, amelyben mindenki felismerheti az erősségeit, illetve a gyengeségeit, és kommunikációs helyzetgyakorlatokon keresztül erősítheti, fejlesztheti ezeket. Emellett fontos szerepet kaptak a motivációs és coaching foglalkozások, a személyes beszélgetések” – mondta Ochoa Szerémi Adrienn, a program trénere – zárul a szállodalánc közleménye.