Katz Péter maradt az MSZÉSZ nyugati régióvezetője

Forrás: turizmus.com

 2017. február 28. 17:29

Kiemelkedő tavalyi eredményekről és ígéretes évkezdetről számoltak be az MSZÉSZ Nyugati régiójához tartozó szállodák a Park Inn Sárvárban tartott ülésen, ahol tisztségviselőket is választottak.

A roadshow második állomásaként Sárváron gyűltek össze az MSZÉSZ nyugati tagszállodái, illetve a szövetség társult tagjai. A baráti hangulatú találkozón örvendetes módon csupa pozitív trendről hallhattunk a hotelek képviselőitől. Pozitív jelenség az is, hogy valamennyi megjelent szálloda végrehajtott kisebb-nagyobb fejlesztést. Történtek szobafelújítások, szőnyeg- és bútorcserék, kapacitásbővítés. A vendégkört tekintve Bükön jelentős a cseh vendégek számának növekedése, de az is fontos trend, hogy megállt az osztrák és német vendégforgalom csökkenése. A vendégéjszakaszám növekedésével párhuzamosan a legtöbb hotelben átlagárat is tudtak emelni.

Fotó: turizmus.com

A társult tagok bemutatkozása után izgalmas szakmai előadások következtek. Ezúttal főként online témák kerültek előtérbe. Flesch Tamás, a Continental Group ügyvezetője a vendégvélemények jelentőségét és megfelelő kezelését mutatta be a Booking.com és a Tripadvisor összehasonlításán keresztül, és arra biztatta a jelenlévőket, hogy figyeljenek oda ezekre a lehetőségekre, és éljenek velük.

A Szallas.hu az online foglalás trendjeit összegezte, kitérve a fogyasztói szokások változására és a régióbeli sajátosságokra. Döbbenetes adatok, hogy a munkameneteket tekintve a mobileszközök aránya 2017-ben átlépi az 50 százalékot, az online foglalók fele négy órán belül megérkezik a szállodába, és 2020-ra a lakosság 44 százaléka az Y és  Z generációhoz tartozik majd. Szintén előkerült a dinamikus árazás problematikája, erről tippekkel színesítve beszélt a Szallas.hu kiemelt régiós képviselője.

Fotó: turizmus.com

Inspiráló előadást tartott Barazsy Ákos, aki a sikeres üzletemberek titkaiba avatta be a társaságot, majd a szövetség saját ügyei következtek. Kovács István a régiós számokat mutatta be, Könnyid László alelnök az aktualitásokra tért ki, mint a legionellaellenőrzések és a kötelező energiaaudittal kapcsolatos információk.

A tagság tisztségviselőket is választott. A régió elnöke Katz Péter, a Danubius Hotels büki és sárvári szállodáinak igazgatója maradt, a két alelnök Tölli Bálint, a Park Inn Sárvár igazgatója és Horváth László, a Hotel Sopron igazgatója.

Köszöntötte a jelenlévőket Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere, aki kiemelte: Sárvár tavaly a 7. leglátogatottabb város volt, és átlépték az 500 ezer vendégéjszakát. Arra biztatta a vállalkozásokat, hogy merjenek álmodni, és tenni a céljaikért.