Jön a Kéknyelű Piknik, a Balaton legnyáriasabb tavaszi borfesztiválja

Forrás: turizmus.com

 2024. április 22. 16:30

Idén május 11-én már hatodik alkalommal rendezik meg a Kéknyelű Pikniket, a Balaton legnyáriasabb tavaszi borfesztiválját a káptalantóti Istvándy Ligetben.

A badacsonyi kéknyelű bor fesztelen ünnepe zenével, gasztroélményekkel, mesterkurzussal, szakmai beszélgetésekkel várja a bor és a Balaton szerelmeseit.

Az eseményen az idei top 10 badacsonyi kéknyelű bor sorakozik fel, A mesterkurzuson a top 5 kéknyelű bort elemzi ki Orodán György CEWI előadó, head sommelier.

A kulináris élményről a Tütü gasztrobusz gondoskodik, ezúttal a mediterrán-arab konyha ízei lesznek terítéken. A külön erre az eseményre készült desszert pedig egy különleges kéknyelű csokoládébonbon lesz a Kakasbonbon Csokoládé Manufaktúrától.

Idén májusban újra megrendezik a Kéknyelű Pikniket

Fotó: Istvándy Liget

A Kékvásár keretein belül kék színű, a Balatont idéző csecsebecséket is vásárolhatnak a résztvevők. Ellátogat a Lazúr Műhely Huff Bianka festőművész Balaton ihlette, kifejezetten az eseményre készült, megvásárolható festményeivel, és Lengyel Zsuzsa keramikus is külön a piknik vendégeinek korongoz gyönyörű, kék kerámiákat.

A rendezvény kísérőprogramja a Dj a Ligetben, a naplementéhez Dj Ernő Piaf keveri majd a zenét. Az este a Kéknyelű After Partyval folytatódik 21 órától.