Keleties dizájnszálloda épült Siófokon

Szerző: Fucskó Hajnalka

 2014. szeptember 18. 12:43

Huszonegy felsőkategóriás szoba, egzotikus miliő, gourmet-étterem – megnyílt a négy csillag superior besorolást megcélzó Mala Garden Hotel & Restaurant a siófoki Aranypart közepén.

A Petőfi sétányon 2007 óta üzemelő Mala Garden Restaurant & Rooms tavaly augusztusban indította kapacitás- és szolgáltatásbővítésére irányuló beruházását, amelynek eredményeként mostanra új, 14 szobás szállodaszárnnyal bővült és immár Mala Garden Hotel & Restaurant néven összesen 21 exkluzív kialakítású szobával várja vendégeit egész évben.

 

A lakóegység közül 3 luxuslakosztály, ezek közül is kiemelkedik a tetőtéri, 120 négyzetméteres „penthouse", amelyhez 80 négyzetméteres terasz tartozik. A közvetlen vízparti fekvésű szálloda stílusa igazodik a meglévő étterem egzotikus, balinéz hangulatvilágához, Hotelstars-minősítése folyamatban van – tudtuk meg Tóth Zoltán hotelmenedzsertől.

 

Az ötszintes új szárnyban a szobák mellett helyet kapott egy a legmodernebb technikával felszerelt, 30 férőhelyes konferenciaterem, a folyamatosan megújuló étlappal rendelkező Mandara Café & Lounge, ahol a reggeliztetés is zajlik, saját cukrászatuk, valamint itt alakították ki a wellnessrészleget is balatoni panorámás élménymedencével, finn és infraszaunával, trópusi élményzuhannyal, továbbá a masszázshelyiségeket, ahol – hűen a keleti irányvonalhoz –thai masszőrök dolgoznak. A Mala Garden a Jacuzzi márka első hivatalos magyarországi wellnesss-szállodája (Jacuzzi® Original Wellness Hotel) – hangsúlyozta Tóth Zoltán.

 

A szálloda szolgáltatásaival az egyediséget kedvelő, igényes vendégkört, elsősorban a párokat célozza meg, de hétvégenként például óvónőt is foglalkoztatnak.

A tulajdonos W. W. M. '98 Vendéglátó-ipari és Kereskedelmi Kft. 670 millió forintot fordított a fejlesztésre, ebből csaknem 439 millió forint volt az uniós támogatás.