Rangos elismeréssel díjazták a Kempinski Hotel fenntarthatósági gyakorlatát

Forrás: turizmus.com

 2024. január 25. 15:06

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest nemrégiben elnyerte az EarthCheck ezüst fokozatú minősítését, a magas fenntarthatósági normákat elismerő tanúsítványt.

Az EarthCheck a világ egyik vezető üzleti csoportja, amely a turisztikai ágazat szereplőinek nyújt tanácsadási és tanúsítási szolgáltatásokat a környezetbarát gyakorlatukra vonatkozóan, a hulladékcsökkentéstől kezdve az energiahatékonyságon át a víztakarékossági intézkedésekig.

„Az EarthCheck ezüst fokozatának elérése megerősít bennünket abban, hogy jó célokat tűztünk ki magunk elé, és hogy folyamatosan fejlődünk a környezettudatos működés terén” – mondta Stephan Interthal, a szálloda vezérigazgatója. „Továbbra is elkötelezettek vagyunk a fenntartható fejlődés mellett és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legjobb gyakorlatokat alkalmazzuk környezetünk megőrzéséért.”

A katasztrofális éghajlatváltozás elkerülése érdekében a világnak az iparosodás előtti szinthez képest max. 1,5°C-ban kell korlátoznia a globális hőmérséklet-emelkedést. Ma már 1,1°C-nál tartunk és érezzük is ennek hatását, ezért igyekezni kell, hogy ne jussunk el abba a  fázisba, amikor már nem lehet megállítani a klímakatasztrófát.

Kilátás fűszernövényekkel a szálloda tetőkertjéről

Fotó: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Az idegenforgalmi ágazatnak kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy megvédjük azokat a környezeti és kulturális értékeket, amelyek az utazókat a világ különböző desztinációiba vonzzák.

Stewart Moore, az EarthCheck vezérigazgatója és alapítója szerint a Kempinski Hotel Corvinus Budapest a szállodák között vezető pozíciót foglal el a fenntarthatóság terén. „Szeretnék gratulálni a Kempinski Hotel Corvinus Budapest minden munkatársának az elért eredményhez. A szálloda értékes tagja a turisztikai szolgáltatók azon csoportjának, akik mernek változtatni.”

Az EarthCheckkel partnerségben a Kempinski Hotel Corvinus Budapest más iparági vezető cégekkel együtt érdemi lépéseket tesz a bolygónkat érintő valós problémák megoldása felé.