Kempinski nyílik Havanna világörökségi részén

Forrás: turizmus.com

 2017. február 08. 18:35

A politikai nyitás már elkezdődött, és hamarosan a turisztikai szakma eddig ugrásra kész nagyvállalatai is megjelennek a kubai fővárosban, ahogyan az várható volt. A Kempinski nyitja az első modern luxusszállodát.

A Kempinski vezetői bejelentették, hogy Havanna történelmi belvárosában – UNESCO világörökségi részen – 2017 második negyedében megnyílik a Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana.

A szálloda 246 szobával, illetve lakosztállyal büszkélkedhet majd. A Kempinskivel a kubai Grupo de Turismo Graviota SA vállalat kötött menedzsmentszerződést.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Gran Hotel Manzana lesz az első modern ötcsillagos luxusszálloda Havannában, ráadásul annak legelegánsabb részén, egy patinás épületben nyílik meg késő tavasszal – mondta Markus Semer, a szállodalánc igazgatótanácsának elnöke.

Carlos M. Latuff, a Grupo de Turismo Gaviota SA alelnöke hangsúlyozta, nem véletlen, hogy Európa legrégebbi luxusszálloda-láncát választották ki, hogy nevével fémjelezze majd az ikonikus Manzana de Gómez épületben nyíló szállodát. A ház még a XX. század elejéről való, annak idején itt nyílt meg az első, európai stílusú bevásárlóközpont is.

Fotó: kempinski.com

A régi épület adottságaiból következik, hogy a szobák tágasak lesznek és magasak, és természetesen a legszebb kilátást nyújtják a városra. A spa és a business center sem hiányzik majd, három étterem közül lehet majd választani, nem beszélve a lobby bárról és az itt tényleg elmaradhatatlan szivarszalonról.

Fotó: kempinski.com

A Grupo de Turismo Gaviota SA-hoz tartozik az ország szálláshely-kapacitásának  egyharmada, 64 hotelben, valamint apartmanházakban és villákban több mint 27 ezer szobával rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hullámlovasok a hotelpiacon

2016. november 22.