Közel 18 ezer kilométert tekertek egy nyári akció során a szállodások

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 28. 16:56

A HotelHero a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének CSR és környezetvédelmi szekcióinak támogatásával a nyáron közös országos programot hirdetett szállodák számára. Arra kérték a kollégákat, hogy 2021. július 1-augusztus 31. között, ha tehetik, kerékpárral járjanak be dolgozni.

A programnak az volt a célja, hogy összefogva demonstrálják, mennyire fontos a turizmusban részt vevő vállalatok számára az alkalmazottak testi-lelki fittsége és egyúttal olyan környezet biztosítása, amely hozzájárul a szállóvendégek egészségének megőrzéséhez.

A #bringazzaszallodaba felhívásra mintegy 30 szálloda regisztrált az ország minden pontjáról, és ha összeadjuk a két hónap alatt a résztvevők által megtett kilométereket (17756), Budapesttől Aucklandig juthattunk volna el bringán - tájékoztattak a szervezők.

Géher Zoltán, a Continental Hotel Budapest igazgatója is részt vett az akcióban

Fotó: HotelHero

Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a kampány során, és jónéhányan a kollégák közül ősszel sem hagyják abba a kerékpározást, hiszen már életformájukká vált. Jövőre is szerveznek hasonló megmozdulást. Ezen túl az MSZÉSZ környezetvédelmi szekciója tervezi, hogy a Zöld Szálloda program kiírásába beleveszi az akcióban való részvételt, amivel plusz pontot lehet szerezni a pályázaton.

Kecskeméten a Four Points by Sheraton munkatársai is nyeregbe pattantak

Fotó: HotelHero

Háttérinfo

A pandémia idején, 2020-ban megalakult HotelHero CSR csoport célja  a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások és magánszemélyek jótékonysági munkájának bemutatása annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára és arra, hogy akár egy kicsinek tűnő segítség másnak sokat jelenthet.

A HotelHero másik, egyben legfontosabb célkitűzése, hogy szorosan együttműködve az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) CSR szekciójával a szakma képviselőinek segítő szándékát összefogja: országos akcióik célja, hogy közösen egy globális problémán segítsenek úgy, hogy közben a saját környezetükben élőket támogatják.

hotelhero.hu

Kapcsolódó cikkek

Bringázz a szállodába!

2021. június 30.