Kerékpárút épül Ságvár és Siófok között

Forrás: turizmus.com

 2015. november 17. 15:09

Ságvár és Siófok önkormányzata összefüggő kerékpárutat épít a két település között, a Közlekedési Operatív Programból Ságvár több mint 104 millió forintos támogatást kapott erre a célra, Siófok pedig több mint 155 milliót.

A projekt keretében megvalósuló kerékpárút a Balatoni körúthoz kapcsolódik, és így hozzájárul a települések, a térség turisztikai vonzerejének növekedéséhez.

A projekt eredményeként a kiépített kerékpárút a két település lakói és munkavállalói számára, valamint a kikapcsolódást kereső lakók és turisták számára nyújt biztonságos kerékpározási lehetőséget. A 65. sz. főút Ságvártól Siófokig több kisebb helyi vállalkozás számára ad helyet, melyek elérése a gépjárművel nem rendelkező munkavállalók számára is egyszerűbbé válik.

A ságvári lakosok könnyebben és biztonságosabban érik el Siófok várost munka, ügyintézés, szolgáltatás, sport terén. Jelen fejlesztés befektetőket vonzhat a térségbe, amely hozzájárulhat az ország versenyképességének növeléséhez.

A célok között a biztonságos közlekedés is jelentős szerepet játszik. A projekt segíti a felzárkózást az elmaradottabb területeknek, mivel a két település összekapcsolása térségi kerékpárúttal nem csak gazdasági, de társadalmi és kulturális fejlesztést is eredményez.

A kerékpáros közlekedést választó siófoki és ságvári lakosok száma évről-évre nő, ezáltal a kerékpárút fejlesztés iránti igény is folyamatosan növekszik.

A megvalósítandó Ságvár-Siófok közötti kerékpárút szakasz a helyi, helyközi és hivatásforgalmi funkció mellett turisztikai feladatot is ellát.